Mélanie S.
Leestip van Mélanie S.
So many books, so little time (Frank Zappa)

Liefde in tijden van veranderingen

31 januari 2020

Wat een fenomenaal leesplezier!

Een Braziliaans stadje in de cacaostreek vormt het decor voor een verrukkelijk verhaal over liefde in tijden van veranderingen. Wanneer de beeldschone Gabriela als kokkin wordt aangenomen in het plaatselijk café, beroert ze met haar kookkunsten en haar verleidelijke aanwezigheid de gemoederen van alle machomannen.

Met ongelooflijk veel humor en warmte, exotische kleuren en geuren - de oorspronkelijke titel heet “Gabriela, kruidnagel en kaneel” – vertelt Jorge Amado over passie, verraad en morele kwesties.

Verwacht je aan een panoplie aan personages en wirwar van zijsprongen, waarvan de heerlijke beginzin een proevertje is: “Deze liefdesgeschiedenis begon – door een opmerkelijk toeval, zoals dona Arminda zou zeggen – op de heldere, zonnige lentedag waarop de fazendeiro Jesuíno Mendonça met revolverschoten een einde maakte aan het leven van zijn echtgenote dona Sinhazinha Guedes Mendonça, een wat gezette, donkerharige vrouw, een prominente verschijning in de plaatselijke society en bij de kerkelijke feesten, en van dr. Osmundo Pimentel, een zwierige jonge tandarts met een dichterlijke inslag, die een paar maanden tevoren naar Ilhéus was gekomen.” (vertaling: Maartje de Kort)

Voor de liefhebbers van Gabriel García Márquez

Synopsis

De bloei van een Braziliaanse havenstad rond 1920 heeft gevolgen voor de relatie tussen een Arabier en een mulattin.

Mélanie S.
Leestip van Mélanie S.
So many books, so little time (Frank Zappa)

Gabriela : kroniek van een provinciestad
Titel:
Gabriela : kroniek van een provinciestad
Auteur:
Jorge Amado
# pagina's:
501 p.
Genre:
Romans,
Satiren
Uitgeverij:
Athenaeum-Polak en Van Gennep
ISBN:
9789025369897
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Brazilië

Gerelateerde leestips