Nike Annys
Leestip van Nike Annys
Altijd een boek op zak!

Vergeet Romeo en Julia!

31 januari 2020

Je hoeft geen liefhebber te zijn van de Griekse tragedies om van Een lied voor Achilles te houden. Het is veel meer dan een frisse kijk op de Ilias. Madeline Miller blijft trouw aan het werk van Homerus, maar vult overtuigend de lege plekken in. Ze construeert haar personages met uiterste precisie: overtuigend menselijk en onvolmaakt.

In Een lied voor Achilles zien we de Trojaanse oorlog door de ogen van de schuchtere, groothartige Patroclus. Met een immer zoete blik op Achilles voor wie hij een vurige liefde koestert. Het is een verhaal over liefde en verlies. Over de hoogmoed van goden en de hebzucht van mensen. Over jeugd en onsterfelijkheid, maar bovenal over de onwrikbare verbondenheid tussen twee jonge mannen: Achilles die ervoor kiest om te sterven voor roem en erkenning en Patroclus die hem tot de dood zal volgen. Het is een boek dat je diep diep zal raken.

Flikker op Romeo en Julia. DIT is het meest epische liefdesverhaal aller tijden!

Synopsis

De Griekse mythologische held Achilles vat een bijzondere vriendschap op voor een jongeling die door zijn vader op ca. 12-jarige leeftijd is opgenomen na door zijn eigen vader te zijn verbannen.

Nike Annys
Leestip van Nike Annys
Altijd een boek op zak!

Een lied voor Achilles
Titel:
Een lied voor Achilles
Auteur:
Madeline Miller
# pagina's:
368 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Orlando
ISBN:
9789493081222
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Trojaanse oorlog
Sfeer:
Intens,
Tragisch,
Warm

Gerelateerde leestips