Leestip van Geneviève Snoeck

Het geknipte boek voor wie van feegood met een diepere laag houdt

17 maart 2024

Kappers Lara en Boyd besluiten het kapsalon van hun autoritaire baas Jules te verlaten. Ze vinden een pandje waarin ze hun eigen kapsalon kunnen beginnen, maar Jules probeert daar een stokje voor te steken. Ondertussen ontmoet Lara de introverte fietsenmaker Thijs en langzaam ontstaat er iets moois tussen de twee. Maar Lara werd eerder al eens teleurgesteld in de liefde en ook Thijs heeft al een hobbelige weg gekend. Hun verledens blijven hen achtervolgen, maar durven ze toch voor elkaar te kiezen?

Geknipt voor elkaar was mijn eerste kennismaking met Mienke Fijen en ik ben aangenaam verrast! Ze wist me zowel aan het lachen te brengen als me diep te raken.

In het begin had ik wat tijd nodig om in het verhaal te komen, maar zodra de verhaallijnen op gang kwamen, was dit boek niet meer uit mijn handen weg te slaan. Ik zat helemaal in het verhaal. De korte hoofdstukjes en de aangename schrijfstijl voerden me mee naar Maastricht en lieten de wereld rondom me verdwijnen.

De dynamiek tussen de personages was ontzettend fijn. Lara en Thijs werden allebei goed uitgewerkt. Ze worstelen allebei nog met zaken uit het verleden en de manier waarop die verledens werden uitgewerkt, zorgde voor een mooie diepgang in het verhaal. De verhaallijnen worden opgebouwd tot een hoogtepunt, en Fijen dropte uiteindelijk een bommetje in het verhaal dat me met open mond deed verder lezen. Ik was even helemaal van de kaart door een bepaalde gebeurtenis die alles op zijn kop zette.

Naast diepgang zat er ook heel veel humor in deze feelgood. De grappige vergelijkingen en toepasselijke “kappergrapjes” brachten me meermaals aan het lachen. Mienke Fijen is er dus in geslaagd me met dit verhaal zowel te ontroeren als te doen lachen. Ik kan ‘Geknipt voor elkaar’ dus alleen maar aanraden! Het is een rollercoaster van gevoelens en een heerlijke feelgood die me nog lang zal bijblijven.

Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Synopsis

‘Geknipt voor elkaar’ van Mienke Fijen is een romantische feelgood over prille liefde, verkeerde keuzes en een nieuwe start. Kappers Lara en Boyd zeggen hun autoritaire werkgever Jules vaarwel en beginnen een eigen kapsalon. Wanneer Jules lucht krijgt van hun plannen, stelt hij alles in het werk om roet in het eten te gooien. Op een dag ontmoet Lara Thijs, de introverte fietsenmaker van verderop in de straat, en langzaam ontstaat er iets moois tussen de twee. Waar Lara in het verleden teleurgesteld is in de liefde, heeft Thijs zo zijn eigen uitdagingen in het leven. Durven ze zich open te stellen voor elkaar?

Leestip van Geneviève Snoeck

Geknipt voor elkaar
Titel:
Geknipt voor elkaar
Auteur:
Mienke Fijen
# pagina's:
287 p.
Uitgeverij:
Z&K
ISBN:
9789020553796
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips