Nele Struyvelt
Leestip van Nele Struyvelt
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Duistere trip

19 februari 2020

Dit is het verhaal van een jonge mooie vrouw in Manhattan met een coole job in een kunstgalerij, genoeg geld (uit de erfenis van haar ouders) om meer dan comfortabel van te leven. Een kleerkast die uitpuilt van designerkleding, een beste vriendin die naar haar opkijkt en een minnaar. Het is het jaar 2000 en alles lijkt mogelijk en alles lijkt perfect. Maar de gouden glans die over haar leven lijkt te liggen blijkt een heel dun laagje te zijn.

Ze komt langzaam aan tot het besef dat er iets fundamenteel fout zit, dat er iets ontbreekt, dat ze iets mist. Het is alleen niet duidelijk wat. Ze gaat op zoek in zichzelf, ze gaat in therapie, ze verdooft zichzelf met een gigantische hoop pillen en ze maakt van haar leven een experiment.

Je mag als lezer mee op deze eindeloos bizarre trip waarvan je niet weet waar hij heen gaat. En je gaat ook mee, want je geraakt helemaal in de ban. Hoe bizar en hoe donker het ook wordt, het blijft toch fascinerend.
Synopsis

Als een jonge vrouw wordt ontslagen door de galerie in New York waar ze werkt, besluit ze om een jaar thuis te blijven en zo haar leven weer op orde te brengen.

Nele Struyvelt
Leestip van Nele Struyvelt
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Mijn jaar van rust en kalmte
Titel:
Mijn jaar van rust en kalmte
Auteur:
Ottessa Moshfegh
# pagina's:
237 p.
Uitgeverij:
Hollands Diep
ISBN:
9789048846047 (paperback)
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eenzaamheid Vlucht uit de werkelijkheid
Sfeer:
Donker,
Intens

Gerelateerde leestips