Ellen De Pauw
Leestip van Ellen De Pauw
Nooit genoeg tijd en boeken, altijd te weinig plaats in de boekenkast

In één ruk uitgelezen

19 februari 2020

Russisch voor beginners van Dominique Biebau heeft na aankoop enkele maanden tussen mijn stapeltje nog te lezen boeken gelegen. De beschrijving van het boek trok zeker mijn aandacht, maar de lovende recensies in verschillende kranten en magazines deden mij twijfelen. Het leek te mooi om waar te zijn. Ik was namelijk bang om teleurgesteld te worden tijdens het lezen, bang om vast te stellen dat het boek niet zo schitterend was als men deed doorschijnen.

Tijdens een vrije dag ben ik er dan toch aan begonnen. Ik kon mijn nieuwsgierigheid omtrent deze thriller waarbij taal (de Russische taal) centraal staat niet langer bedwingen. Om het met een zin uit dit boek te zeggen: "Ik wilde het eetkamer-moment meemaken waarmee elk boek van Hercule Poirot afloopt, het ogenblik waarop iedereen rond de tafel zit en alles duidelijk wordt en de raderen in elkaar klikken".

Het is erg lang geleden dat een boek mij zo in de ban heeft gehouden als Russisch voor beginners. Eenmaal begonnen kon ik het niet neerleggen en ik heb het dan ook in één ruk uitgelezen. Doorheen het boek heb ik meerdere keren luidop een aha-moment gehad toen de puzzel steeds meer in elkaar viel. Dit, samen met de vlotte pen van Biebau, zorgden voor een heel erg aangename leeservaring.Synopsis

Als een man vanwege zijn werk tegen zijn zin een cursus Russisch moet volgen, raakt hij in de ban van twee medecursisten, hobbyspeleologen, die zich voorbereiden op een grottentocht in Siberie͏̈.

Ellen De Pauw
Leestip van Ellen De Pauw
Nooit genoeg tijd en boeken, altijd te weinig plaats in de boekenkast

Russisch voor beginners : misdaadroman
Titel:
Russisch voor beginners : misdaadroman
Auteur:
Dominique Biebau
# pagina's:
211 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789460017766
Materiaal:
Boek