Birgit Reynaert
Leestip van Birgit Reynaert
Je kan nooit boeken genoeg hebben.

Samson en Gert in de bergen, maar nog gekker

30 maart 2023

Mijn boekenverkoper verkocht mij het boek Sneeuw, hond, voet van Claudio Morandini met de woorden: ‘Het is als Samson en Gert in de bergen’ en ik voeg daaraan toe ‘maar nog gekker’.

Adelmo Farandola woont alleen in de bergen en ontmoet op een dag een hond die tegen hem begint te praten. In de bergen loopt er ook een bergwachter rond en Adelmo wantrouwt hem. Dan begint het te sneeuwen en zit Adelmo samen met de hond alleen in de bergen totdat het begint te dooien, dan vinden ze een voet. Die voet zorgt ervoor dat het verhaal in een versnelling terechtkomt, maar of het goed eindigt, is dan ook maar de vraag…

Het boek is beklijvend en het is een boek dat zeker onder mijn huid kruipt. Het gaat eigenlijk over een kluizenaar die geleidelijk aan wegkwijnt in zijn alleen-zijn wat hem fataal wordt.

Synopsis

Een man die in de bergen woont en alleen af en toe bezoek krijgt van de jachtopziener, krijgt gezelschap van een zwerfhond; als in het voorjaar de sneeuw begint te smelten ontdekt hij een voet die uit de sneeuw steekt.

Birgit Reynaert
Leestip van Birgit Reynaert
Je kan nooit boeken genoeg hebben.

Sneeuw, hond, voet
Titel:
Sneeuw, hond, voet
Auteur:
Claudio Morandini
# pagina's:
127
Uitgeverij:
Koppernik
ISBN:
9789083089843
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Dementie, Honden, Eenzaamheid, Mens en dier
Sfeer:
Gek,
Hard,
Tragisch

Gerelateerde leestips