Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Dun, maar perfect

29 januari 2024

So Late in the Day is het nieuwe kortverhaal van Claire Keegan, de auteur van bestsellers zoals Small Things Like These en Foster. Als liefhebber van haar eerdere werken keek ik uit naar deze novelle.

In So Late in the Day volgen we de gedachten van Cathal terwijl hij mijmert over een vrouw met wie hij zijn leven had kunnen doorbrengen als hij zich anders had gedragen. Keegan brengt misogyn gedrag en onwetendheid in het dagelijks leven via treffende observaties naar voren. Zij portretteert op prachtige wijze Cathal en de complexiteit van zijn situatie. Het verhaal werpt een boeiende blik op de verschillende perspectieven van een man en een vrouw, en onthult hoe ze de wereld op geheel verschillende wijze ervaren.

Keegan weeft levendige beelden, subtiele symboliek en elegant proza samen, wat So Late in the Day tot een subliem geschreven kortverhaal maakt. Haar meesterschap over taal en het vermogen om met minimale beschrijvingen een krachtige scène te creëren, tillen haar werk naar buitengewone hoogten. Dun boekje, maar perfect.

Binnenkort in vertaling: zie: Twaalf boeken om naar uit te kijken - februari 2024

Synopsis

Zomer in Dublin. Na wat aanvankelijk een gewone kantoordag lijkt te zijn geweest gaat een jongeman met de bus terug naar huis en denkt met gemengde gevoelens aan het afgelopen jaar met zijn vriendin Sabine.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Titel:
So late in the day
Auteur:
Claire Keegan
# pagina's:
47 p. ; 18 cm
Genre:
Novellen
Uitgeverij:
Faber & Faber
ISBN:
9780571382019
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Man-vrouwrelatie, Vrouwenhaat, Platteland ; Ierland

Gerelateerde leestips