Sam van de Wiele
Leestip van Sam van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

Een epische zoektocht

5 september 2022

Leningrad, 1942. Door een speling van het lot belanden Lev (17) en Kolja (19) samen in een Russische cel. Een doodstraf wacht hen, maar tot hun grote verbazing worden ze gespaard. Voorlopig althans. Een plaatselijke kolonel is uit op een dozijn eieren voor de bruidstaart van zijn dochter. Enkel wanneer Lev en Kolja hem die eieren kunnen bezorgen voor aanvang van het huwelijk, is hun vrijheid definitief. Een aartsmoeilijke opdracht in een Leningrad dat van de buitenwereld is afgesneden.

Wat volgt is een onvergetelijke zoektocht in en rond Leningrad met 2 protagonisten die op elkaar toegewezen zijn. Geen evidentie, want de karakters van de Russische jongemannen clashen voortdurend.

Het plot deed mij sterk denken aan de Tarantino-film Inglourious Bastards en bepaalde bloederige scènes konden zo uit een aflevering van Game of Thrones komen. Niet toevallig natuurlijk. David Benioff maakte het laatste decennium wereldfaam als schrijver, maker en regisseur van de beroemde HBO-reeks.

Een spannende pageturner met sterk uitgewerkte karakters die fans van bovengenoemde film en serie zeker zal bekoren.

Synopsis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten een deserteur en een dief uit Leningrad hun leven zien te redden door een absurde opdracht uit te voeren achter de Duitse linies.

Sam van de Wiele
Leestip van Sam van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

Stad der dieven
Titel:
Stad der dieven
Auteur:
David Benioff
# pagina's:
319 p.
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056722906
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Sint-Petersburg ; Wereldoorlog II, Overleven

Gerelateerde leestips