Christophe Madelein
Leestip van Christophe Madelein
In memoriam Christophe, 1978-2022.

Vampieren met een ziel

8 september 2020

Waarschijnlijk kent u, net als ik, Interview with the Vampire vooral als die film uit 1994, met Brad Pitt als Louis, Tom Cruise als Lestat, en (toen nog) kindsterretje Kirsten Dunst als Claudia ("I want some more"). Vorig jaar heb ik eindelijk de roman gelezen, het eerste deel van The Vampire Chronicles van Anne Rice.

Daarin wordt Lestat niet bepaald sympathiek beschreven. Maar in het tweede deel, The Vampire Lestat (vertaald als Mijn naam is Lestat), vertelt Lestat zìjn verhaal. En eigenlijk is dit een betere roman. Het leest als een spannende historische roman, waarin het hoofdpersonage bijna toevallig een vampier blijkt te zijn.

Het kostte me wel wat moeite om mijn beeld van Tom Cruise als Lestat uit te wissen, maar gaandeweg werd het personage veel veelzijdiger en rijker. Volgend jaar lees ik het derde deel, The Queen of the Damned (ook verfilmd, geloof ik, maar dit keer zal ik de film vooraf vermijden). Ik kijk er al naar uit.

Synopsis

Vampier Lestat vertelt zijn geschiedenis. Ooit was hij edelman in het achttiende-eeuwse Frankrijk, nu is hij de demonische zanger van een rockgroep. Door de eeuwen heen blijft hij zoeken naar het mysterie van het vampirisme.

Christophe Madelein
Leestip van Christophe Madelein
In memoriam Christophe, 1978-2022.

Titel:
The Vampire Lestat
Auteur:
Anne Rice
# pagina's:
552 p.
Uitgeverij:
Sphere
ISBN:
9780751541960
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vampiers