Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

Onthutsende trofeejacht

10 mei 2021

VOOR

Trofee van de Vlaamse auteur Gaea Schoeters is één van de zes genomineerde boeken voor de titel Vrij Nederland's Thriller van het Jaar. (Onthulling op 31 mei 2021.) Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, al ben ik niet zeker dat ik dit absoluut wil lezen. Een jachtverhaal in de Afrikaanse natuur? En de naam van het hoofdpersonage: Hunter White?

TIJDENS

De schrijfster heeft me nagenoeg onmiddellijk bij m’n nekvel en sleurt me met literaire bravoure mee in het ontstellende verhaal. De uiterst spannende afwikkeling ervan ligt knap besloten in het ijzersterke motto van het boek ontleend aan Heart of Darkness van Joseph Conrad: “It was written I should be loyal to the nightmare of my choice.”

NA

Ik ben ondersteboven van het boek. Ik neem mezelf kwalijk dat ik aanvankelijk de naam Hunter White karikaturaal vond. De ethische vraagstelling snijdt diep. Ik lees en beluister wat er over het boek aangeboden wordt op https://www.gaeaschoeters.be/boeken/trofee/. Ik smul van het copieuze extra. Nog geen tip op Gent Leest? Nu dus wel en meer dan terecht.

Synopsis

Een fervente jager met ethische principes en een groot respect voor de Afrikaanse natuur is al twee jaar van plan een Afrikaanse zwarte neushoorn te doden, maar als het zover is, doet hij een verrassende vondst met onaangename gevolgen.

Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

Trofee
Titel:
Trofee
Auteur:
Gaea Schoeters
# pagina's:
223 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789021423883
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Jacht

Gerelateerde leestips