Chantal Fontana
Leestip van Chantal Fontana
Ik kom tot rust als ik een boek lees.

Weer een pareltje van John Boyne

28 april 2024

Dit is het eerste deel van een nieuwe reeks romans van John Boyne. Dit boekje leest heel vlot, amper 188 pagina's. Toen ik het boek meenam en de cover bekeek, wist ik eigenlijk niet wat ik moest verwachten maar het las verrassend vlot. Van bij het begin neemt Boyne je mee naar een klein eiland waar een vreemde vrouw komt wonen. Ze verandert haar naam en dat doet al direct vermoeden dat er meer aan de hand is. Langzaamaan sluit ze vriendschap met de eilandbewoners, vindt ze haar ritme terug en krijg je meer info over de reden waarom ze naar hier is verhuist.

Een mooi boek over de relatie tussen een moeder en haar dochter, over veel onuitgesproken zaken die uiteindelijk toch de reden vrij geven waarom Vanessa Carvin naar het eiland gekomen is. De titel water wordt op verschillende manieren verklaard doorheen het verhaal. Een eerste deel van de elementen-cyclus was verrassend en ik kijk al vol verwachting uit naar het volgende deel.

Synopsis

Een vrouw verhuist naar een afgelegen Iers eiland om aan haar verleden te ontkomen. Hoe medeplichtig was ze aan de daden van haar man? En verdient ze het om een nieuw leven op te bouwen?

Chantal Fontana
Leestip van Chantal Fontana
Ik kom tot rust als ik een boek lees.

Water : roman
Titel:
Water : roman
Auteur:
John Boyne
# pagina's:
188 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Meulenhoff
ISBN:
9789029099066
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Relaties, Schuld, Verlies (emotie), Trauma's, Eilanden, Ierland
Sfeer:
Donker,
Tragisch,
Warm

Gerelateerde leestips