Linda De Geest
Leestip van Linda De Geest
We all have our time machines, don’t we? Those that take us back are memories … And those that carry us forward, are dreams. (H.G. Wells, The Time Machine)

Nederlandstalige verbeeldingsroman/thriller van internationaal allooi

30 november 2020

Een schitterende fantasyroman van Vlaamse bodem, met illustraties die door de auteur zelf werden gemaakt en die ook op canvas te verkrijgen zijn. Want Pen Stewart is niet enkel schrijfster, maar ook schilderes. Beide talenten worden gecombineerd in haar publicaties.

Wintercode is het eerste deel van een fantasycyclus. Het stond in 2013 op de longlist van de Luitingh-schrijfwedstrijd.

De eerste bladzijden vraagt het even tijd om je in te leven in de bijzondere en sublieme naamgeving, in de personages, in de wereld waarin zij leven en die ons niet vertrouwd is, in de structuren en regels van het ons onbekende utopische Laersinweld ... Maar tegelijk is er eenvoudig een parallel te trekken met bestaande staatsstructuren en machtsprincipes in onze eigen wereld. Er zit een onmiskenbare logica in.

Toch is het verhaal allesbehalve voorspelbaar en ongelooflijk origineel, zowel wat taalgebruik betreft als het verhaal zelf. Ook de diverse thema's zijn niet te tellen en vallen samen in een vloeiend verhaal: drama, tragiek, liefde, idealisme ... noem maar op. Dit is veel meer dan een verbeeldingsroman, het is een thriller die zich afspeelt in een "andere" wereld waarin Pen Stewart helemaal thuis blijkt te zijn. Een wereld die zij zelf heeft bedacht en waar niets aan het toeval is overgelaten. Wat een verbeeldingskracht! En wat een "Pen" om dit allemaal boeiend en vloeiend neer te schrijven. De schilderijen die het boek illustreren zorgen voor een extra dimensie.

Ik was nooit echt fan van fantasy, maar door het lezen van Wintercode, ben ik het wel geworden!

Het verhaal:

Al eeuwen bewaart de Orde van Winterkinderen het machtsevenwicht tussen de mensen van het Paternaat en de oorspronkelijke rassen van Laersinweld. Chloé Sol Ramsey staat op het punt om haar eindtesten te doen en definitief toe te treden tot de Orde. Maar dan slaat het noodlot toe.

Chloé is het doelwit van een klopjacht en moet vluchten. Bijgestaan door haar voormalige geliefde Jake en de laatste halfling Sia probeert ze haar achtervolgers voor te blijven. Niets is echter wat het lijkt ...

Het verborgen verleden van Chloé's metgezellen keert zich tegen haar en alles wat ze liefheeft. Kan Chloé de juiste keuzes maken om de balans tussen de verschillende volkeren te herstellen? Of zullen de gevolgen van die keuzes haar hele wereld vernietigen?

Tot slot:

Leuk weetje: Pen Stewart is ook één van de Gent Leest stadslezers.

Synopsis

Als de Orde van de Winterkinderen wordt overvallen door harpijen, moet Chloë als enige overlevende vluchten en ongewild een rol spelen bij het lot van haar wereld Laersinweld.

Linda De Geest
Leestip van Linda De Geest
We all have our time machines, don’t we? Those that take us back are memories … And those that carry us forward, are dreams. (H.G. Wells, The Time Machine)

Wintercode
Titel:
Wintercode
Auteur:
Pen Stewart
# pagina's:
439 p. : ill.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Quasis Uitgevers
ISBN:
9789492099303
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips