Linda De Geest

Wat ik zou meenemen naar een onbewoond eiland? Iets om te lezen of nog liever iets om te schrijven. Mijn grootmoeder vertelde me dat ik al heel jong boeken en tijdschriften boven ander speelgoed verkoos, uren kon ik er zoet mee zijn. Leren lezen en schrijven was voor mij het summum van geluk. En mijn honger naar leesvoer werd alleen maar groter toen ik ontdekte dat er bibliotheken bestaan. Ik herinner me mijn eerste lidkaart van de bibliotheek in Heusden, die werd gekoesterd als mijn kostbaarste bezit. Het was een appelblauw zeegroene kaart waarop het aantal ontleende boeken stond genoteerd en de datum waarop die moesten worden teruggebracht. Het is wellicht overbodig te vermelden dat ik mijn boeken elke keer weer ruim vóór de uiterste datum terugbracht om er weer nieuwe te kunnen uitkiezen. Ik las overal: aan tafel, in de tuin, in bed … Dagen en nachten lang, soms met een zaklamp onder de dekens omdat mijn ouders erop aandrongen dat het licht op een bepaald uur uit ging. Als ik niet las, zat ik te schrijven. Dagboeken, brieven aan pennenvrienden, gedichten, waar gebeurde en (vooral) verzonnen verhalen. Het schrijven was een doel op zich, niets werd herlezen, niets werd bewaard. Toch werd lezen en schrijven een deel van mijn job: ik schreef recensies over boeken voor een regionaal tijdschrift, ik schreef reisverslagen en persberichten, ik was acht jaar lang reporter voor Het Nieuwsblad online van de gemeente Melle en ik houd een blog bij (waar ik te weinig tijd aan besteed)
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Eigenlijk niemand, ik denk dat ik geboren ben met liefde voor boeken en een drang om te lezen!

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Soms kan ik een boek echt niet opzij leggen en lees ik door tot in de vroege uurtjes.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Yuval Noah Harari, Toni Coppers, Hugo Claus, Rutger Bregman, Khaled Hosseini, Jan Wolkers, Dan Brown, Sieg Larssen, Ish Ait Hamou, Carl Ove Knausgard, Karin Slaughter, Paulo Coelho, Carlos Ruiz Zafon, Roald Dahl, Johan Anthierens, Bart Van Loo, Etienne Vermeersch

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

'Woesten' van Kris Van Steenberge en nog vele andere

Met wie deel je je goesting voor lezen?

kinderen en kleinkinderen, vrienden, leden van mijn leesclub en van ons "gedachtensalon"

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

'Woesten' van Kris Van Steenberge

Hoe kies je je volgende boek?

Eentje uit mijn lijst "te lezen" die ik bijhoud op www.goodreads.com

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Werken met betrekking tot de eerste (en tweede) wereldoorlog, daarom niet per se over de oorlog zelf, maar in die tijdsgeest geschreven, Scandinavische en Vlaamse thrillers. Vooral fictie maar af en toe ook een filosofisch boek of een biografie. Poëzie.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

http://www.degeestopstap.com

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Linda De Geest

Linda De Geest

We all have our time machines, don’t we? Those that take us back are memories … And those that carry us forward, are dreams. (H.G. Wells, The Time Machine)

5 x Thrillers 5 x Dikke boeken 15 x Dunne boeken 30 x Leestips gedeeld 5 x Recente boeken 15 per 6 maanden 1 x Detectives 1 x Fantasy 30 x Romans 1 x Sciencefiction 5 x Non-Fictie

Enkele leestips van Linda

Ontdek enkele leestips van Linda