Maya De Wulf

Ik ben Maya, een 28-jarige cultuur geek. Mijn grootste fandom is Harry Potter, maar ik volg ook vele andere fandoms uit zowel boeken als films als series. De twee dingen die me ontspannen zijn lezen en bakken. Dat is dan ook het enige wat je terug kan vinden op mijn Instagramprofiel. Ik hou ook van boeken verzamelen en heb een eigen boeken collectie van meer dan 700 boeken. Ik heb vijf jaar Engels gestudeerd, daarom is ongeveer de helft van mijn collectie Engels en de andere helft Nederlands.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Mijn moemoe heeft een enorme boeken collectie en dat deed mij wel al dromen van boeken, maar toen ik in het eerste leerjaar begon met lezen ging dat niet zo goed. Mijn leesniveau was lager dan mijn leeftijdsgenoten. Tegen het derde leerjaar had ik een leesmama en een logopediste die me allebei zeiden dat meer luidop lezen me kon helpen. Ik ben dat beginnen te doen met Marc de Bel boeken en 'De Gouden Jeugdcollectie' van Het Laatste Nieuws. Daardoor is alles goed gekomen en is er een passie ontstaan. Ik ben wel pas meer dan 20 boeken per jaar beginnen te lezen na de scheiding van mijn ouders. Dit was voor mij een ontsnapping van de realiteit.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ik lees heel graag de Shadowhunter-boeken. Ik weet dat dit niet zo'n kwalitatief volle boeken zijn, maar de verhaallijn heeft mij echt mee en ik hou van het karakter Magnus Bane.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Omdat ik graag classics lees zijn de meeste van mijn favoriete auteurs al overleden. De nog levende zijn J.K. Rowling, Stephen king, James Patterson, Bart Van Loo en Cassandra Clare. Van personages zou Poirot, Magnus Bane en Hermoine Granger leuk zijn.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Het boek 'And then there were none...' van Agatha Christie. Het heeft zo een vreemd einde en ik wil echt lijven zoeken naar wat eigenlijk de oplossing is.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Voor historische boeken deel ik het echt met mijn moemoe. Voor Young Adults met mijn schoonmoeder en schoonzus en een paar vriendinnen. Voor detectives en Stephen King boeken met mijn schoonvader.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Ik geef nooit meer dan 1 keer hetzelfde boek omdat ik niet zo veel echte lezers heb in mijn omgeving. Ik heb wel 'Allemaal willen we de Hemel' van Els Beerten en 'De Bourgondiërs' van Bart Van Loo meer aangeraden dan andere boeken.

Hoe kies je je volgende boek?

Het hangt af van wat ik al weet over het boek en of ik daar zin in heb. Bij twijfel trek ik een briefje uit de titels waar tussen ik twijfel.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Bij mij kan je terecht voor tips over Young Adults, Historische boeken, Thrillers en Classics. Zowel voor tips in het Engels als in het Nederlands. Ik kan ook tips geven om boeken te kopen en over Book Subscription Boxes.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://www.bookdragon.be/

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Maya De Wulf

Maya De Wulf

Between the pages of a book is a lovely place to be.

1 x Dikke boeken 5 x Leestips gedeeld 1 x Video tips 1 x Recente boeken 1 per 6 maanden 1 x Detectives 1 x Fantasy 5 x Romans 1 x Romantische literatuur

Enkele leestips van Maya

Ontdek enkele leestips van Maya