Freek Vanhoutte

Ik ben een tweelingmama . Na een tijdlang ploetermoederen, hervind ik tijd om te lezen. Ik ben herstart met makkelijke en vlotte boeken (romcom in boekvorm), van tijd tot tijd sluipt er een literaire roman tussen. En regelmatig verrijk ik mijn denken en waarnemen met een maatschappijkritisch boek. Een boekverslinder word ik bij "graphic novels".
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik groeide op in een dorpje "Bachten De Kupe". De bibliotheek was open op-zondag-na-de-mis. Zuster Overste (aka Zusteroverschot) baatte samen met zuster Dominique de bib uit, ik las bijna systematisch de hele jeugdboekenbib uit. Dus ja... blame it on Zusteroverschot.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ik geniet van een heerlijke romcom in boekvorm. Je ziet het einde van mijlenver aankomen. De plotwendingen zijn voorspelbaar. En toch...

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Alle dames uit Pride and Prejudice, Maaike Hartjes en Eva Mouton, Paul Verhaeghe en Brené Brown. Ik blijf nog zoeken naar mannelijk gezelschap voor Paul Verhaeghe :-)

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Graphic Novels herlees ik heel vaak. Ik ontdek altijd nieuwe lagen, of mijn oog valt op delen in de tekeningen die ik nog niet zag. Afgelopen jaar herlas ik Pride en Prejudice.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Eerder met verschillende mensen dan met een specifieke groep. Mijn smaak is divers en zo zijn ook mijn "aanreikers".

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Freek Vanhoutte

Freek Vanhoutte

Lezen is mijn pauzeknop met focus.

Enkele leestips van Freek

Ontdek enkele leestips van Freek