Jan Rooms

Ik lees alles dat los en vast zit :-) Toch is lezen voor mij vooral ontspannen. Het is voor mij mijn grootste passie. Een hobby die niet alleen veel tijd in beslag neemt, maar vooral veel ruimte. Mijn huis staat dan ook vol boeken, helaas vaak nog ongelezen, want ik geniet ook enorm van het verzamelen. Ik ben een alles-lezer en een veel-lezer. Ik denk dat ik gewoon leesverslaafd ben. Ik hou vooral van boeken die getuigen van rijk taalgebruik en grote vertelkunst. De genres zijn heel uiteenlopend, maar op dit ogenblik lees ik vnl. literaire werken, thrillers en non-fictie. Ook een stripverhaal kan me bekoren. Of fantasy, maar dan wel de parodie erop van Terry Pratchett. Boeken zijn voor mij voor mij ontdekkingsreizen voor de geest. Lezen is voor mij kunnen reizen, zonder echt te hoeven reizen en leven door meerdere levens tegelijk te kunnen leven. Ik vind het heerlijk om de dag af te sluiten met nog een uurtje lezen in bed. En, in de zomer: fijn onder een parasol met een boek en een fris biertje. Beter wordt het leven niet. Tot voor enkele jaren schreef ik zelf nog een hele artikelenreeks bijeen over de geschiedenis van de rederijkerij. Nu schrijf ik nog sporadisch voor Theater De Balsemblomme de biografieën van de auteurs van de stukken die we opvoeren.
Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Sinds kort: graphic novels

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Met 13 aan de tafel :-) - A. F. Th. van der Heijden - Johan Harstad - Ilja Leonard Pfeijffer - Harry Mulisch - Alessandro Baricco - Jeroen Brouwers - Cynan Jones - Erik Vlaminck - Fredrik Backman - Louis-Paul Boon - Bart Moeyaert - John Irving -Julie Zeh

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Welke boekEN? - 'De ontdekking van de hemel' (Harry Mulisch) - 'Max, Mischa en het Tetoffensief' (Johan Harstad) - 'Het achtste leven (voor Brilka)' (Nino Haratischwili) - 'Grand Hotel Europa' (Ilja Leonard Pfeijffer) - 'Bidden wij voor Owen Meany (John Irving) - 'Tonio' (A. F. Th. Van der Heijden) - 'Een man die Over heet' (Fredrik Backman) - 'Kapellekensbaan' (Louis-Paul Boon)

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met iedereen die ook graag leest

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

#kleingelukske: geluk zit in een klein boekske (Lynn Van Royen)

Hoe kies je je volgende boek?

Via tips en recensies alom. Bijgehouden in het Nog Te Lezen-boekje

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Jan Rooms

Jan Rooms

Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Enkele leestips van Jan

Ontdek enkele leestips van Jan