Ann David

Ik hou van ruimte. Ruimte in mijn hoofd. Ruimte in mijn hart. Ruimte in landschappen, zodat je ogen heel ver kunnen kijken. Lezen vergroot die ruimtes. Vooral vrouwelijke auteurs slagen daarin en soms ook mannelijke.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik denk dat ik dat zelf was, maar misschien ben ik vergeten dat een leerkracht op de lagere school dat werk deed of dat 1 van mijn ouders een duwtje gaf. In elk geval lees ik boeken sedert ik leerde lezen op school.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Niks guilty aan, maar als ik goed begrijp wat je bedoelt, dan zou ik zeggen lesbische detectives waarbij de romance spannender is dan de misdaad. Gelukkig, want ik vind detectives eigenlijk een beetje akelig en zal ze niet zo snel lezen.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Ik heb niets met laatste avondmalen. Bovendien zijn een aantal van mijn lievelingsauteurs reeds gestorven. De anderen hoeven geen verplichtingen te voelen om in groep met mij te dineren.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Wat ik een ware belevenis vond was als volwassene Door en Nik van Doornik, een boek dat ik als kind las, te herlezen. Ik herlees niet zo snel, in 50 jaar lezen las ik verder enkel "Hermetisch Zwart" van Yourcenar en "Honderd jaar eenzaamheid" van Marquez twee maal. Misschien wil ik ooit een boek herlezen dat heel belangrijk voor me was als ik een heel jonge vrouw was: "De Schaamte Voorbij" van Meulenbelt.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met velen.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Ik geef zelden boeken cadeau.

Hoe kies je je volgende boek?

Dat kan op diverse manieren. Ik heb diverse papiertjes met titels op, omdat iemand er iets over zei of omdat ik er iets over las of omdat ik het zag in de boekhandel, maar niet kocht, enzovoort. Die papiertjes worden geraadpleegd. Of ik loop thuis het boekenrek af. Of we waren op reis en ik lees iets over dat land of een boek van een auteur van dat land, er zijn vele manieren om een volgend boek te vinden, thuis of elders en het is altijd een beetje spannend en heel aangenaam.

Ik lees

Boek per boek

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Ann David

Ann David

Voedsel voor hoofd en hart.

Enkele leestips van Ann

Ontdek enkele leestips van Ann