Hilde De Belie

Begin jaren tachtig bleef ik na mijn studie fysica, zoals zovelen, in Gent hangen en en daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad. Toen ik na decennia lesgeven met pensioen ging, besloot ik dat het leven te kort is en het aanbod aan goede boeken te groot om nog middelmatige boeken te lezen.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Mijn moeder, voor wie ik elke zondagochtend een paar nieuwe boeken moest meebrengen als ik naar de bib ging. Zelf had ze , als winkeluitbaatster, geen tijd om te gaan.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Volgende auteurs: Renate Dorrestein, Frans De Waal en Oliver Sacks

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

De trilogie 'Een groene bloem' van Floortje Zwigtman

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met een aantal vrienden en met mijn dochter die het weliswaar te druk heeft om nog veel te lezen maar voor wie ik elke jaar toch een drietal echt goede boeken vind.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

'Natuurlijk' van Jan Terlouw. Het was het boekenweekessay van 2018: een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid.

Hoe kies je je volgende boek?

Via de voorkeurslijst die ik samenstel uit de Standaard der Letteren. Meestal komen enkel boeken die vier- of vijf sterren krijgen en waarvan de recensie me aanspreekt, in aanmerking.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Non-fictie over het gedrag van vogels, apen en in het bijzonder mensapen; de evolutie van het leven op aarde. Fictie: steengoede romans, bijv. ivm Griekse mythologie en af en toe een meesterlijke gelaagde literaire thriller.

Ik lees

Boek per boek

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Hilde De Belie

Hilde De Belie

Mijn leven zou zonder boeken een stuk saaier en mijn wereld een stuk kleiner zijn.

Enkele leestips van Hilde

Ontdek enkele leestips van Hilde