'Drie boeken': aflevering 158: Wim Oosterlinck praat met Elise Vanaudenhove

1 november 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 158 is zijn gast CEO Elise Vanaudenhove van Bristol.


"De alchemist is mijn levensboekje. Ik heb het op mijn 16de cadeau gekregen van mijn vader. En het was voor mij een beetje thuiskomen. Alsof iemand mijn visie op het leven had neergeschreven.”

Hier vind je de aflevering:
https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/11/01/drie-boeken-158-elise-vanaudenhove/

Luister hier (via Spotify):
https://open.spotify.com/episode/1q8wKQM7LfHo3zTxDKWbi9

De boekenkast van elise vanaudenhove


Elise Vanaudenhove (1968) is de CEO van Bristol Euro Shoe Group NV, kortweg Bristol. In de jaren 90 werkte ze een eerste keer voor het familiebedrijf Bristol, daarna ging ze in de reclame werken en opende ze een Bed & Breakfast, om in 2016 opnieuw in Bristol te stappen en uiteindelijk de leiding te nemen over het bedrijf.

We hadden afgesproken bij haar thuis, in Beverlo, deelgemeente van Beringen. Iets verderop aan het Albertkanaal is het grote distributiecentrum van Bristol. We gingen zitten aan de grote keukentafel, met uitzicht op de tuin, rondom ons sloop af en toe een kat. In de ruimte ernaast, een zitkamer, zag ik een kast met boeken staan. Ze schoof haar laptop opzij, nam een stapel boeken vast en we begonnen.

Alchemist


In ons gesprek vertelt ze over haar levensboek. Over haar vader, die een veellezer was, en de vraag of ze de leesmicrobe doorgegeven heeft aan haar kinderen. Het gaat over hoe je een bedrijf met zoveel afdelingen en winkels gerund krijgt, en over haar zwaarste periode als manager, de lockdown tijdens de coronacrisis, je hoort de emotie in haar stem als ze het vertelt.
Verder gaat het over onkruid wieden in haar tuin, de functie daarvan. Ik vroeg haar wat ze het moeilijkste vindt in haar job als CEO.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Elise Vanaudenhove:
1. Paolo Coelho: De alchemist
2. Edel Maex: Mindfullness, in de maalstroom van je leven
3. Philippe Bailleur: Architect van je organisatie

Mindfulness


Luister hier naar aflevering 158 met CEO Elise Vanaudenhove van Bristol. (via Apple Podcasts):
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000584589969

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/11/01/drie-boeken-158-elise-vanaudenhove/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Architect