'Drie boeken': aflevering 210: Wim Oosterlinck praat met Wouter Dehairs

24 oktober 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 210 is misdaadschrijver Wouter Dehairs.


"Als kind zat ik heel vaak op mijn kamer. Ik zei dan dat ik wiskunde-oefeningen moest maken, maar ik las gewoon Thea Beckman.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/10/24/drie-boeken-210-wouter-dehairs/

De boekenkast van Wouter Dehairs


Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/4SNYeV3WZuMHBChhwzoHsm?si=WizsYf1tSfWCkTx0QGnbHg&nd=1

Wouter Dehairs (1981) is leraar Nederlands in Brussel en schrijver van misdaadverhalen. Hij schreef drie boeken die zich in Brussel afspelen, rond privédetective Keller Brik: De Graffitimoorden, Nachtstad en Brussel Blues. Voor Nachtstad kreeg hij de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.

Ik sprak hem in de stad waarover hij schrijft: Brussel. In de Standaard Boekhandel op de Anspachlaan, naast de afdeling Moleskineboekjes, verder in de hoek: de thrillers.

WA1


Hij vertelt in deze podcast op welk moment hij schrijver van misdaadromans werd, welk boek dat definitief triggerde. Over de stad Brussel die in al zijn boeken zo’n belangrijke rol speelt, over de bijna-dood van zijn hoofdpersonage, hoe zijn personages hém het verhaal vertellen. En hij vertelt wat hij moest doen om een handtekening van Paul Auster te bemachtigen.

WA2


De drie boeken van Wouter Dehairs zijn:

1. Paul Auster: The New York Trilogy

2. Marisha Pessl: Night Film

3. Ian Rankin: Even Dogs In The Wild

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/10/24/drie-boeken-210-wouter-dehairs/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck

WA3