'Ienen mee suiker'. Wandelzoektocht door Gent

4 januari 2021

Volg de geur van peperkoek door Gent en laat je vergezellen door Wouter Deprez zijn warme stem. Zo kom je te weten hoe bakkerszoon Martinus het hart van Emma, zijn eigen hart en dat van alle Gentenaars weet te veroveren.

Coronaproof 'gelukkig nieuwjaar' wensen vanop gepaste afstand, dat is mogelijk in Gent. Daartoe werden twee affiches verspreid in de stad.

Wouter ientje

Een affiche met een peperkoeken hart dat zegt ‘ienen mee suiker’ voor de even huisnummers van de straat, en een affiche met een peperkoeken mannetje dat ‘uuk zuu veele’ antwoordt, voor de oneven huisnummers. Daarbij hoort een leuke wandelzoektocht. De affiches vertellen het verhaal van het Peperkoeken Mannetje dat letterlijk zijn hart verloor.

Wouter Deprez, de Gentse stadsraconteur, nam - in zijn eigen onnavolgbare vertelstijl - het verhaal op in de Krook. Tijdens de wandelzoektocht naar het peperkoeken hart van Gent, volg je de geur van peperkoek langs vijftien haltes en laat je je vergezellen door de warme stem van Wouter Deprez.

Hoe is het Peperkoeken Mannetje, ofte bakkerszoon Martinus, zijn hart kwijt geraakt en slaagt hij er tijdig in om zijn hart én Emma uit het Belfort te redden, met behulp van het peperkoeken leger, Leeuw en Eekhoorn? Het is een verhaal over verraad, moed, zelfopoffering, heldendagen, spanning, liefde en de symbolen van Gent.

De interactieve zoektocht die eraan gekoppeld is, start aan het Coyendanspark, en leidt langs de Bavobrug, de Reep, het Gouvernemenstgebouw, de Kouter, de Ajuinlei en de Sint-Michielsbrug naar het Belfort, waar het verhaal zijn hoogtepunt kent. Op het parcours zijn er 15 haltes waar je een opdracht, een luisterfragment of een vraag dient te beantwoorden.

Alle info: www.ienenmeesuiker.be, daar is ook de wandeling te downloaden.

Trailer

Tine Englebert