Neem deel aan de jury van de Bronzen Uil publieksprijs

7 juli 2021

Bepaal als stadslezer mee de Bronzen Uil publieksprijs en lees op recordtempo 6 debuten!
Spannend!

De Bronzen Uil is een prijs van 10.000 euro voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. De prijs gaat naar een boek dat verscheen tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans. Winnaars van de vorige edities van de Bronzen Uil waren o. a. Lenny Peeters, Lize Spit, Kris Van Steenberge, Roderik Six, Machteld Siegmann …

Naast de prijs van de vakjury, is er de Bronzen Uil publieksprijs die mee wordt bepaald door de stadslezers van Gent Leest. De publieksprijs bestaat uit een kunstwerk.

Vorig jaar lazen voor het eerst Gent Leest stadslezers mee voor het toekennen van de publieksprijs. Voor deze editie zoeken we 10 nieuwe en gemotiveerde lezers die de 6 geselecteerde debuutromans willen lezen.

Als lid van de jury krijg je de 6 geselecteerde debuutromans en verwachten we dat je een top 3 indient, met een korte toelichting.

De geselecteerde debuten worden bekendgemaakt eind augustus, waarna je vermoedelijk vanaf 6 september de debuten kan ophalen in Bibliotheek De Krook.

We verwachten jouw top 3 en de toelichting uiterlijk op woensdag 6 oktober 2021.

Je wordt uitgenodigd op de prijsuitreiking op zaterdag 9 oktober om 18 uur in de Minardschouwburg. We vragen één stadslezer tijdens de uitreiking in naam van Gent Leest iets over de unieke leeservaring te vertellen. Vorig jaar deed stadslezer Dirk Lambrecht dit met verve. Lees hier zijn toespraak.

Interesse? Meld je voor 21 augustus hier aan en motiveer je deelname.

We kregen reeds heel snel 10 reacties, je naam komt op een reservelijst.