Kristel Vereecken
Leestip van Kristel Vereecken
Het leven is een eindeloze, wonderbaarlijke, avontuurlijke zoektocht naar jezelf en boeken kunnen je hierbij op een (h)eerlijke manier helpen

Inspirerend boek over het combineren van een leven als vrouw als klimmer en als moeder. Avontuur en Moederschap en hoe de maatschappij daar tegenaan kijkt.

29 november 2023

Als Helen Mort, een gepassioneerde en ervaren klimster, moeder wordt, ondergaat ze een diepe transformatie. Ze tracht met vallen en opstaan haar nieuwe status te omarmen, geïnspireerd door haar grote voorbeeld Alison Hargreaves, een bijna mythische klimster die haar twee kleine kinderen meenam op haar avonturen. Haar zoon Tom Ballard volgde in haar voetsporen als alpinist maar zou tragisch genoeg, net zoals zijn moeder, omkomen in het hooggebergte.

Inspirerend en unieke inkijk in deze wereld van klimmers en bergen. Mort's vertelling is een verweving van persoonlijke anekdotes, filosofische overpeinzingen en de rauwe schoonheid van de bergsport. Zij verkent de complexe relatie tussen moederschap en de drang naar avontuur, tussen het zorgen voor een gezin en het volgen van eigen passies.

A Line Above the Sky biedt niet alleen een eerbetoon aan Hargreaves en Ballard, maar ook een diep inzicht in de aantrekkingskracht en de risico's van het klimmen. Mort reflecteert op de vraag wat het betekent om een goede ouder te zijn terwijl men eigen dromen najaagt, en hoe de bergen een metafoor kunnen zijn voor de uitdagingen van het ouderschap. Haar verhaal raakt aan universele thema's van verlies, hoop, en veerkracht, waardoor het boek resonantie vindt ver buiten de klimcommunity.

Ik ontmoette Helen op het befaamde Hay festival, het grootste literatuurfestival in Groot-Brittannië.

Kristel Vereecken
Leestip van Kristel Vereecken
Het leven is een eindeloze, wonderbaarlijke, avontuurlijke zoektocht naar jezelf en boeken kunnen je hierbij op een (h)eerlijke manier helpen

Titel:
A line above the sky
Auteur:
Helen Mort
# pagina's:
278
Uitgeverij:
Ebury Press
ISBN:
9781529149180
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips