Kristel Vereecken
Leestip van Kristel Vereecken
Het leven is een eindeloze, wonderbaarlijke, avontuurlijke zoektocht naar jezelf en boeken kunnen je hierbij op een (h)eerlijke manier helpen

Compact, schitterend, inspirerend kleinood van vredesactivist en zenmeester Thich Nhat Hanh

29 november 2023

Niet voor niets werd dit boek genoemd door Oprah als het boek dat steevast op haar nachtkastje ligt. Het is een boek om steeds naar terug te grijpen om het leven beter te begrijpen, en je leven en dat van de anderen te verrijken.

Thich Nhat Hanh, een gerespecteerde Zen-meester en vredesactivist, slaagt erin op een eenvoudige, compacte manier, de essentie van zowel het boeddhisme als het christendom bloot te leggen en elkaar te linken, waardoor je als lezer een nieuw perspectief krijgt op religie en spiritualiteit.

Dit boek biedt praktische oefeningen en meditaties die helpen bij het vinden van innerlijke vrede en het cultiveren van liefde en compassie, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Het leert ons de kracht van aandacht (mindfulness) in het dagelijks leven en hoe deze ons kan helpen meer aanwezig en bewust te leven. Thich Nhat Hanh's wijsheid is tijdloos en spreekt tot iedereen, ongeacht achtergrond of geloof.

Living Buddha, Living Christ moedigt aan tot een diepere verbinding met de wereld om ons heen en met de mensen in ons leven. Het laat zien hoe spirituele inzichten uit verschillende tradities ons kunnen helpen omgaan met de uitdagingen van het moderne leven.

Dit boek is een uitnodiging om te ontdekken hoe liefde en begrip kunnen leiden tot ware transformatie, zowel persoonlijk als collectief. Een must-read voor iedereen die op zoek is naar verdieping en inspiratie op het pad van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Synopsis

Een Vietnamese zenmonnik onderzoekt welke elementen christendom en boeddhisme gemeen hebben.

Kristel Vereecken
Leestip van Kristel Vereecken
Het leven is een eindeloze, wonderbaarlijke, avontuurlijke zoektocht naar jezelf en boeken kunnen je hierbij op een (h)eerlijke manier helpen

Boeddha leeft, Christus leeft
Titel:
Boeddha leeft, Christus leeft
Auteur:
Thích Nhât Hanh
# pagina's:
164 p.
Uitgeverij:
Asoka
ISBN:
90-5670-048-0
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Boeddhisme en christendom
Sfeer:
Intens,
Warm

Gerelateerde leestips