Sien Feys
Leestip van Sien Feys
You see things and you say: 'Why?' But I dream things that never were, and I say: 'Why not?'

Verfrissende kijk op een pittig (liefdes)leven

19 februari 2020

Hoeveel boeken zouden er al geschreven zijn over de zoektocht naar ‘de ware’? Hoeveel auteurs zouden zich al schuldig gemaakt hebben aan clichés en romantische beelden die allerminst kloppen met de realiteit? Ik heb alleszins al veel onzin gelezen over de liefde, maar Dolly Alderton houdt het fris in haar hilarische en herkenbare autobiografie.

Alderton is van mijn generatie, waardoor ik regelmatig een ‘trip down memory lane’ kon maken. Ze start haar boek als tiener en sluit het af als dertiger. Treffend beschrijft ze fantasierijke gesprekken op msn met (onbekende) jongens, de spanning van de eerste berichtjes met een Nokia en de casual dates als twintiger. Maar de auteur graaft dieper door taboevrij al haar tegenslagen en pijn te beschrijven. Alcohol en drugs, overlijdens en regelmatig ook een gebroken hart passeren de revue. Dankzij anekdotes die je luidop laten lachen wordt het werk nooit te zwaar.

Verwacht dus geen romantisch sprookje, maar een tragikomisch werk dat liefde portretteert als een veranderlijk concept. Ik hoop stiekem op een vervolg, zodat ik weet hoe deze interessante dame als veertiger en vijftiger tegen het leven aankijkt.

Heeft al het bovenstaande je nog niet overtuigd? Om het in Alderton haar woorden te zeggen: ‘To choose to love is to take a risk’.

Synopsis

Het persoonlijk leven van de auteur en met name haar liefdesleven.

Sien Feys
Leestip van Sien Feys
You see things and you say: 'Why?' But I dream things that never were, and I say: 'Why not?'

Alles wat ik weet over liefde
Titel:
Alles wat ik weet over liefde
Auteur:
Dolly Alderton
# pagina's:
301 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044638745
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde
Sfeer:
Bitterzoet

Gerelateerde leestips