Silke Van Beem
Leestip van Silke Van Beem

Griekse mythes vanuit een ander perspectief

23 december 2022

In Circe neemt Madeline Miller ons mee doorheen allerlei verschillende Griekse mythes en dat doet ze vanuit een interessant perspectief. We beleven namelijk alles vanuit de ogen van Circe, zij is de goddelijke dochter van de titaan Helios en de waternimf Perse.

Circe is haar hele leven eenzaam tot ze een visser, Glaucos, ontmoet en verliefd op hem wordt. Door die liefde doet ze dingen die ze hiervoor nooit gedaan had en ontdekt ze dat ze de krachten van hekserij beheerst.

Voor die krachten wordt ze verbannen naar een verlaten eiland, Aiaia. Hier leert ze haar krachten beter kennen, worstelt ze met haar eenzaamheid en ontmoet ze interessante figuren uit de Griekse mythologie, denk maar aan Hermes, Odysseus, Daedalus, Icarus en Medea.

Voor een verhaal dat zich over duizenden jaren afspeelt, is het boek heel meeslepend met heel mooi taalgebruik en hartbrekende thema's, maar ook een ode aan vrouwelijke kracht.

Het boek is een plezier om te lezen, de personages die af en toe opduiken uit bekende of soms minder bekende mythes maken het des te leuker om Circe en haar kijk op de wereld te leren kennen.

Synopsis

Heks Circe uit Homerus’ Odyssee vertelt over haar relatie met Odysseus en wat er gebeurde nadat hun zoon een grote fout maakte.

Silke Van Beem
Leestip van Silke Van Beem

Circe
Titel:
Circe
Auteur:
Madeline Miller
# pagina's:
384 p.
Uitgeverij:
Orlando uitgevers
ISBN:
9789492086822
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Grieks-Romeinse mythologie

Gerelateerde leestips