Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Anne van mijn hart

23 augustus 2021

Ik ga dit kort houden. Anne is geweldig. Als je nog nooit kennis gemaakt hebt met Anne, Marilla, Matthew, Diana, Gilbert… dan spoor ik je aan om dat zo snel mogelijk te doen. Een boek met geneeskrachtige energie. Anne is zo’n pure ziel, iedereen kan een beetje Anne gebruiken in hun leven. De wereld zou een mooiere plaats zijn. De beschrijvingen van het Canadese platteland, de seizoenen… zijn gewoon ontroerend.

En als dit niet genoeg is om je te doen lezen laat dit fragment je dan overhalen.

“Het was een prachtige oktobermaand, een en al rood en goud - met aangename ochtenden waarin de valleien zich vulden met ijle nevels die de herfstgeest erin had gegoten zo leek het wel, om ze in het zonlicht op te lossen: amethist, parelmoer, roze en rookblauw. De dauwdruppels waren zo zwaar dat de akkers glinsterden als zilver. In de laagten van de bossen waar vele stammen oprijzen, lagen hopen ritselende bladeren waar je knisperend doorheen kon rennen.”

Synopsis

De eigenaren van Green Gables willen een jongen uit het weeshuis adopteren om op hun boerderij te helpen. Maar ze krijgen het meisje Anne dat heel veel praat. Zouden ze het met elkaar kunnen vinden? Vanaf ca. 10 jaar.

Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Titel:
Anne of Green Gables
Auteur:
L.M. Montgomery
# pagina's:
308 p.
Uitgeverij:
Bantam Books
ISBN:
9780553213133
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Weeskinderen

Gerelateerde leestips