Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Pijnlijk eerlijke analyse van de oppervlakkigheid van roem

2 november 2020

Sam Green is beroemd, maar waarvoor exact, dat kom je als lezer niet te weten. Hij is geobsedeerd door beroemd zijn en vult zijn dagen met obsessief controleren wie over hem tweet en wie hem kent. Langzaam drijft dit een wig tussen hem en zijn vrouw Venus die absoluut geen interesse heeft in het glitterwereldje waar hij zo verzot op is.

Sam schrijft in zijn dagboek dat hij aanspreekt als 'Beste Vriend'. Via zijn dagboekfragmenten leer je hem langzaamaan kennen. Ik voelde afwisselend ongeloof, misprijzen en medelijden met hem. Je ziet hem als het ware verder afglijden in het oppervlakkige wereldje waar hij geen vrienden heeft, alleen bewonderaars of mensen die hem nog niet voldoende bewonderen. Als zijn vrouw beslist dat het genoeg geweest is, mag hij plots zijn zoontje niet vaak meer zien. Langzaam dringt tot Sam door dat zijn doel misschien niet helemaal is wat hij eerst dacht dat het was...

Het boek is interessant, omdat het karakter van Sam via zijn eigen analyses aan de lezer geopenbaard wordt. De lezer hoort zelf conclusies te trekken en het is interessant om te zien hoe Sam verandert, of soms toch eigenlijk niet veranderd blijkt. Geleidelijk aan leer je over zijn jeugd en hoe de relatie met zijn vader zijn eigen beslissingen stuurt.

Synopsis

Als zijn vrouw hun zoontje meeneemt naar Suriname, beseft een bekende Nederlander hoe leeg zijn bestaan is.

Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Beste vriend
Titel:
Beste vriend
Auteur:
Robert Vuijsje
# pagina's:
238 p.
Genre:
Romans,
Satiren
Uitgeverij:
Nijgh en Van Ditmar
ISBN:
9789038894942
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Beroemdheid
Sfeer:
Gevoelig,
Tragisch

Gerelateerde leestips