Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Origineel format intrigeert!

15 februari 2021

Liane Moriarty is geen onbekende auteur en Big Little Lies is geen onbekend boek, zeker niet na de Netflix-adaptatie. Maar omdat ik, net zoals vele andere stadslezers, een gigantische lijst heb met boeken die ik nog wil lezen, ben ik nu pas aan deze klepper toe geraakt.

Ik wist op voorhand niet super veel over het verhaal, ik had bewust de serie gemeden om geen spoilers te ontdekken en stelde me tevreden met het lezen van de achterflap. Dat had ik evengoed achterwege kunnen laten, dit boek zou ik sowieso lezen.

Al vanaf het begin viel het unieke format mij op. Na bijna elk hoofdstuk krijg je kleine stukjes uit de ondervragingen van verschillende personages. Je weet namelijk vanaf het begin dat iemand sterft. Deze kleine stukjes tekst zijn heel intrigerend en maken het verhaal steeds mysterieuzer en spannender. Het verhaal heeft 3 'hoofdpersonages', dus je weet dat zij in de zaak zullen verwikkeld zijn. Op een gegeven moment heb ik alle stukjes ondervragingen opnieuw gelezen om te zien welke personages allemaal ondervraagd werden. Moriarty is hier heel slim en laat de 3 hoofdpersonages niet aan het woord. Je moet dus blijven gokken wie iets te maken zal hebben met de zaak.

Het is geen dun boek en ik heb er langer over gedaan dan normaal om het te lezen, maar tegen het einde heeft Moriarty je echt in de ban. Ik was super geïntrigeerd om verder te lezen en eens je in die spirit zit, gaat het wel snel.

Het is voortdurend gokken naar de ontknoping, maar ik was trots op mezelf dat ik uiteindelijk 'geraden' had wie er zou sterven. Ik was natuurlijk niet 100% zeker, maar iets in Moriarty's zinsgebruik deed me in die richting denken, opnieuw heel clever gedaan.

Dit boek is echt een aanrader voor wie niet alleen van een spannend, mysterieus verhaal houdt, maar ook van personages met een achtergrond. Ik begin meteen met het bingen van de serie!

Synopsis

De komst van een jonge moeder met haar zoontje zorgt voor veel opschudding in een kleine Australische gemeenschap.

Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Big little lies
Titel:
Big little lies
Auteur:
Liane Moriarty
# pagina's:
470 p.
Uitgeverij:
Penguin Books
ISBN:
9781405916363
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Ouders
Sfeer:
Mysterieus

Gerelateerde leestips