Charlotte Vandamme
Leestip van Charlotte Vandamme
nieuwsgierigheid

Lichtvoetig in het landschap

15 februari 2021

Wandelen in de kunst is doorheen de eeuwen een echt volwassen thema op zich geworden. Een voorbeeld was de expo Wanderlust in de Alte Nationalgalerie in Berlijn in 2018, waarvan we de catalogus in de collectie hebben.
Sinds de jaren zestig komt het wandelen zelf soms centraal te staan in de kunst. We denken onder andere aan Stanley Brouwn, Andy Goldsworthy en natuurlijk Richard Long.

"In the nature of things:
Art about mobility, lightness and freedom.
Simple creative acts of walking and marking
about place, locality, time, distance and measurement.
Works using raw materials and my human scale
in the reality of landscapes
."
Website Richard Long

Richard Long (Bristol, 2 juni 1945) is een Britse beeldhouwer, schilder en fotograaf, die vooral bekend is om zijn land art.
Een beroemd voorbeeld is A Line Made by Walking (1967) waar hij op de grond een lange lijn 'tekent' door verschillende keren heen en weer te lopen. Hij maakt foto's van zijn ingrepen in het landschap en plaatst er meestal een korte tekst bij.

Dit boek Walking the line is een zeer knap overzicht van de belangrijkste werken. Foto's van interventies in prachtige, verlaten landschappen en geometrische figuren met een verzameling van ruwe stenen of houtblokken.

Synopsis

Overzicht - vooral in foto's - van de belangrijkste werken, zowel binnen als buiten, van de Britse landschapskunstenaar (1945).

Charlotte Vandamme
Leestip van Charlotte Vandamme
nieuwsgierigheid

Richard Long : walking the line
Titel:
Richard Long : walking the line
Auteur:
Richard Long
# pagina's:
326 p. : ill.
Uitgeverij:
Thames & Hudson
ISBN:
0-500-51066-0
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips