Leestip van Geneviève Snoeck

Heerlijk humoristisch

28 februari 2024

Mijn tweede 5-sterren recensie van dit jaar is een feit!

Wanneer ghostwriter Chandler haar volgende project accepteert, en de memoires van acteur Finnegan Walsh mag schrijven, zou dat een droom moeten zijn. Voor Chandler is het echter haar grootste nachtmerrie. Finn was namelijk haar slechtste onenightstand ooit.

Ze besluit professioneel aan de slag te gaan, maar wanneer ze Finn opbiecht dat hun nacht samen allesbehalve memorabel was, wil Finn het goedmaken. Ze sluiten een deal: overdag werken ze aan het boek en ‘s avonds leert ze hem stap voor stap de kneepjes van het vak. De grens tussen werk en privé zal geleidelijk aan vervagen. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Ik heb zo genoten van dit heerlijke verhaal! Ik heb meermaals hardop gelachen.

Solomon valt meteen met de deur in huis: in het derde hoofdstuk beleeft Chandler de slechtste nacht van haar leven. Met enkele grappige quotes laat Solomon je als lezer gieren van het lachen. De manier waarop ze Chandlers slechte ervaring beschrijft, voelt op geen enkel moment ongemakkelijk of overdreven aan. Het komt net heel humoristisch en realistisch tot bij de lezer.

Naast humor is er ook plaats voor diepgang. Chandler en Finn kwamen allebei als heel mature en goed uitgewerkte personages over. Hoewel het verhaal uit het standpunt van Chandler wordt verteld, kom je - omdat ze een boek over hem moet schrijven - ook veel te weten over Finn. Daardoor had ik het gevoel dat ik beide personages goed leerde kennen en dat ze allebei even goed werden uitgewerkt.

De dynamiek tussen Finn en Chandler was ook fijn. Zowel de ‘avondlijke lessen’ als hun professionele gesprekken waren erg leuk en vlot beschreven. Wanneer ik begon te lezen, kon ik niet meer stoppen. De vlotte schrijfstijl sleepte me helemaal mee in het verhaal.

Aan het einde van sommige hoofdstukken waren ook scenario's van Finns acteerwerk en nieuwsberichten toegevoegd. Die elementen maakten dit verhaal verfrissend en zorgden dat het meer was dan een rechtlijnig verhaal.

Kortom: Business or pleasure is zeker een aanrader en zal ongetwijfeld tot mijn favorieten van 2024 behoren!

(Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening)

Synopsis

Business or Pleasure is de nieuwe steamy romance van Rachel Lynn Solomon, de auteur van De Ex Talk! Als Chandler haar volgende ghostwritingproject accepteert – het schrijven van de memoires van cultacteur Finnegan Walsh – zou dat een droom moeten zijn. Voor Chandler is dit echter iets anders, namelijk haar grootste nachtmerrie. Zij kent Finn namelijk van haar slechtste onenightstand ooit. Toch neemt ze het project aan, vastbesloten om het professioneel aan te pakken. Maar als ze eindelijk aan Finn toegeeft dat hun nacht samen niet zo geweldig was als hij dacht, schaamt hij zich dood en is hij erop gebrand om het goed te maken. Dus sluiten ze een deal: overdag werken ze aan het boek en ’s avonds, als ze alleen in de slaapkamer zijn, leert ze hem – stap voor stap – de kneepjes van het vak. Naarmate ze meer naar elkaar toe groeien, begint de grens tussen werk en privé te vervagen. Maar is dat wel een goed idee, of zullen ze uiteindelijk moeten kiezen?

Leestip van Geneviève Snoeck

Business or pleasure
Titel:
Business or pleasure
Auteur:
Rachel Lynn Solomon
# pagina's:
380 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021042244
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips