Bart Van Overmeire
Leestip van Bart Van Overmeire
Lees meer vrouw!

The Queen of weird

19 februari 2020

Nicola Barkers 'Darkmans' is een wervelwind van een boek. Liefst 838 bladzijden bevolkt door allerlei vreemde figuren en zonder duidelijk plot, maar toch liet het me wekenlang niet los. Een meesterwerk, heet dat dan volgens mij.

Beede en Kane zijn vader en zoon, werkzaam in de wasserij van het lokale ziekenhuis resp. in het lokale drugsmilieu en vinden elkaar (na een jarenlange gespannen, moeizame relatie) in een gedeelde liefde voor voetdokter Elen. Dory, Elens man, is de primus inter pares van de vreemde snuiters: deze halve Duitser is ervan overtuigd dat een middeleeuwse hofnar de echte vader is van zijn zoon Fleet, een jongen die de kathedraal en omliggende gebouwen van Albi nabouwt in lucifers. En het is duidelijk besmettelijk want langzaamaan raakt iedereen in de ban van deze middeleeuwse 'Darkmans'.

Niet uit te leggen dus, maar toch een absolute aanrader. Voor de twijfelaars: er loopt ook nog een Koerdische vluchteling rond met een panische afkeer voor sla ;).

Even speelde ik zelfs met het idee om mijn zomervakantie in het exotische Ashford door te brengen, om de plaatsen waar het boek zich afspeelt ook zelf te ontdekken. Gelukkig voor mijn twee zoontjes ben ik van gedacht veranderd en wordt de hoofdattractie deze zomer niet het treinstation van de Kanaaltunnel :).

Synopsis

Het leven van enkele los met elkaar verbonden inwoners van de Zuid-Engelse provinciestad Ashford gedurende een paar dagen in 2004.

Bart Van Overmeire
Leestip van Bart Van Overmeire
Lees meer vrouw!

Darkmans
Titel:
Darkmans
Auteur:
Nicola Barker
# pagina's:
838 p.
Uitgeverij:
Fourth Estate
ISBN:
9780007193622
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde
Sfeer:
Gek,
Mysterieus

Gerelateerde leestips