Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Spannend en ontspannend

23 augustus 2023

In De affaire Christie geeft Nina de Gramont een intrigerende draai aan de elf dagen durende verdwijning van Agatha Christie in 1926. De roman is een fantasierijke hervertelling van een eeuwenoud schandaal waarvan de ware aard tot op de dag van vandaag een raadsel blijft. De Gramont creëert een boeiend historisch mysterie dat de stijl van de wereldberoemde misdaadauteur zelf evenaart. De roman schetst een korte periode in Christie’s leven – we leren de schrijfster kennen als echtgenote, moeder, vriendin en minnares - terwijl het verhaal van de verdwijning en het daaropvolgende schandaal en politieonderzoek worden ontrafeld.

De hoofdrol is weggelegd voor Nan O'Dea, verteller en tevens minnares van Archie, Christie's echtgenoot. De Gramont behandelt Nans verhaal met zorg en sympathie en neemt daarvoor de lezer mee naar verschillende tijdsperiodes. De auteur weeft een web van intriges en emoties, waarbij de levens van Agatha, Archie en Nan op complexe wijze met elkaar verstrengeld raken. Het verhaal belicht niet alleen de affaire, maar ook diepgewortelde problemen in de eerste kwart van de twintigste eeuw, zoals de behandeling van ongetrouwde zwangere vrouwen en de nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de grieppandemie.

De Gramont weeft op briljante wijze complexe verhaallijnen in elkaar in fraai geformuleerde zinnen doorspekt van droge humor. Vakkundig brengt ze de puzzelstukjes samen tot een meesterlijk verhaal. De affaire Christie is een spannende en ontspannende roman om je in te verliezen op een zomerse luie dag.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

De affaire Christie
Titel:
De affaire Christie
Auteur:
Nina de Gramont
# pagina's:
373 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Pelckmans
ISBN:
9789464018806
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Londen ; 1920-1930, Verdwijningen, Ontrouw
Sfeer:
Mysterieus

Gerelateerde leestips