Lies De Kimpe
Leestip van Lies De Kimpe

Vietnamese familiesaga

12 oktober 2020

Dit is hoe ik mijn boeken graag heb: zoals Nguyen Phan Que Mai het in De Bergen Zingen heeft aangepakt. De nodige dosis familiedrama, een verbreding van mijn horizon, meeslepend taalgebruik, de emoties in balans én de juiste structuur. Oh, én een mooie cover. Én een bijgevoegde stamboom! Het plaatje klopte gewoon. Het leverde een heftige, maar meeslepende leeservaring op.

In De Bergen Zingen maken we kennis met Huong en haar grootmoeder Dieu Lan in Vietnam. Doorheen de familieverhalen die Dieu Lan vertelt aan haar kleindochter, leer je over de vele verschrikkingen die hun land en gezin de afgelopen decennia hebben moeten doorstaan. Bezet door of in oorlog met Japan, Frankrijk, de VS, of zelfs elkaar, wordt Vietnam onophoudelijk op de proef gesteld. De impact hiervan op de gewone burger is immens. Zo wordt de familie van Huong onder meer geconfronteerd met hongersnood, landonteigening, bombardementen en heel wat oorlogstrauma. En toch blijft deze familie doorgaan, uit liefde voor elkaar. Tegelijk zie je ook duidelijk hoe de vele verschrikkingen generatie na generatie hun sporen achterlaten.

De Bergen Zingen
is een portret van een land in voortdurende strijd en een ode aan de enorme veerkracht van de mens.

Synopsis

Als haar familie naar de frontlinie is vertrokken, blijft een meisje in Vietnam achter bij haar oma die haar vertelt over haar leven en de geschiedenis van het land.

Lies De Kimpe
Leestip van Lies De Kimpe

De bergen zingen
Titel:
De bergen zingen
Auteur:
Phan Que Mai Nguyen
# pagina's:
423 p.
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056726720
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vietnamoorlog (1957-1975)

Gerelateerde leestips