Klaartje Van der Bauwhede
Never not reading

Op een andere manier kijken naar de wereld

5 december 2023

In dit pareltje van een strip van Jean-Paul Eid maken we kennis met het gezin van Juliette, een gelukkig gezin waar net een broertje geboren is: de kleine Tom, genoemd naar ‘Major Tom’ van het bekende liedje van David Bowie. Snel blijkt dat er iets medisch aan de hand is met de kleine Tom. Na een aantal onderzoeken blijkt hij een hersenverlamming te hebben. Een realiteit die de familie een zware klap toebrengt. Daarnaast merken ze ook dat de maatschappij zoals bijvoorbeeld andere ouders soms raar reageren op het gedrag van hun zoontje en broertje.

In hun zoektocht naar juiste oplossingen voor Tom komen ze gelukkig ook prachtige mensen en verzorgers tegen die Tom begrijpen en helpen. Tom zorgt ervoor dat zijn familie en de mensen waarmee hij in contact komt, anders kijken naar de wereld rondom hen, als een kleine ruimtereiziger die in volle verwondering naar de planeten rondom hem kijkt.

De flashbacks en parallelle lijnen, telkens in een andere kleurenpalet, zorgen ervoor dat er verschillende verhaallijnen in deze strip liggen. En deze verhaallijnen zorgen voor extra diepgang. Bovenal een mooi getekend verhaal, waar liefde, verwondering en begrip centraal staan.

Synopsis

Een baby wordt geboren met een hersenverlamming en kan zich verbaal niet uiten, wat een grote impact heeft op zijn oudere zus en zijn ouders. Ballonstrip in kleur.

Klaartje Van der Bauwhede
Never not reading

De kleine astronaut
Titel:
De kleine astronaut
Auteur:
Jean-Paul Eid
# pagina's:
146 p. : ill.
Uitgeverij:
Dark Dragon Books
ISBN:
9789464602913
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Broer-zusrelatie, Familie, Hersenverlamming, Kinderen met een handicap
Sfeer:
Gevoelig,
Intens,
Warm

Gerelateerde leestips