Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

De grote boodschap. Tip 7

30 november 2020

Overal in huis zwerven boeken. Zo zijn er ook die het kleine kamertje van de grote boodschap opzoeken. Boeken om te lezen voor even op de WC, boeken die je vastneemt voor wat tijd op 't gemak. Tien heerlijk klevende literaire snacks voor op het toilet.

Tip 7: Poorten naar het mogelijke (Peeters en Schuiten)

Schrijver Benoît Peeters en tekenaar François Schuiten werden gelauwerd voor hun stripreeks Duistere Steden, een reeks waar de 'toekomst van het verleden' wordt verteld. Maar in hun 'Poorten naar het mogelijke' staat de toekomst centraal. In navolging van visionairs als Jules Verne onderzoeken ze in dit boek wat de toekomst eventueel in petto zou kunnen hebben. Voor Peeters en Schuiten is de wereld nog niet verdoemd, integendeel, naast hier en daar wat pessimistische toekomstbeelden, schuilt er veel optimisme in dit boek.

Wees wel gewaarschuwd, dit is geen strip(reeks), het concept van 'Poorten naar het mogelijke' is dat van een krant of magazine. Op grote bladzijden, vergezeld van tekeningen van Schuiten, schreef Peeters twintig artikelen die zouden verschijnen tussen nu en 2050 in het denkbeeldige tijdschrift 'De poorten van het mogelijke'. En dit idee van toekomstige journalistiek is ideaal voor op de WC. Korte en krachtige stukjes geven een deels serieuze, deels geamuseerde kijk en inzicht in wat ons mogelijk te wachten staat. Wat fijn om vanop de plee een bad te nemen in de toekomst en zo heden en verleden door te spoelen.

Synopsis

Scenario's voor een mogelijke toekomst in de vorm van krantenpagina's.

Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

De poorten naar het mogelijke / [scen.] Peeters ; [tek.] Schuiten
Titel:
De poorten naar het mogelijke / [scen.] Peeters ; [tek.] Schuiten
Auteur:
Benoît Peeters
# pagina's:
20 bl. : ill.
Uitgeverij:
Casterman
ISBN:
90-303-8537-5
Materiaal:
Strip
Sfeer:
Kleurrijk

Gerelateerde leestips