Sam Van de Wiele
Leestip van Sam Van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

Over de groei van een stad en een meisje

31 januari 2020

Nabila is een meisje van het Libanese platteland. Op haar vijftiende verjaardag voelt ze plots de drang om te ontsnappen aan haar heimat, begeesterd door de djinn die de vrije wil van Nabila heeft overgenomen en tot haar spreekt. In de hoofdstad Beiroet heeft Nabila het niet onder de markt. Gelukkig vindt ze steun bij Zahirah, een lotgenoot. Ze leven samen in een verlaten pand en zien er Beiroet van gedaante veranderen.

De torens van Beiroet is een diepgaand coming-of-age-verhaal met veel symboliek, versterkt door de strakke houtskooltekeningen van auteur Paul Verrept zelf. Zijn illustraties geven het verhaal een donker tintje, maar laten toch genoeg ruimte voor de lezer om het gebeuren een eigen interpretatie te geven.

Zo dacht ook Muziektheater Transparant dat al voor de vierde keer aan de slag ging met een tekst van Paul Verrept en het verhaal van Nabila in 2018 in een theaterproductie voor kinderen goot.

Synopsis

Nabila (15, ik-figuur) reist van het platteland van Libanon naar de stad Beiroet. Wekenlang zwerft ze in de stad rond. Totdat er een soort aardverschuiving plaatvindt, waarna Beiroet een onveilig plek wordt vol geweld en onzekerheid. Vanaf ca. 12 jaar.

Sam Van de Wiele
Leestip van Sam Van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

De torens van Beiroet / tekst en illustraties Paul Verrept
Titel:
De torens van Beiroet / tekst en illustraties Paul Verrept
Auteur:
Paul Verrept
# pagina's:
81 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN:
9789462913462
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Weglopen
Sfeer:
Donker,
Mysterieus

Gerelateerde leestips