Mélanie S.
Leestip van Mélanie S.
So many books, so little time (Frank Zappa)

Life is what happens while you’re busy waiting

12 juni 2022

Life is what happens to you while you’re busy making other plans. Deze vaak geciteerde lyrics uit John Lennons Beautiful boy passen gedeeltelijk als ondertitel bij deze roman.

Het leven glipt ons tussen de vingers, maar in De woestijn van de Tartaren maken de personages geen plannen. Ze houden de wacht aan een godverlaten grenspost, ze wachten en hopen op een wonder dat hun roem, geluk en eer zal brengen. En bij elke ontgoocheling houden ze zich voor dat er nog meer dan genoeg tijd is... Tot het leven op een dag voorbij is.

Dit tragische meesterwerk uit de Italiaanse literatuur gaat over existentiële verveling en eenzaamheid, de zinloosheid van het bestaan en hoe wij dit invullen met illusies en valse hoop. Deze in 1940 uitgegeven roman houdt een pijnlijke spiegel voor: wie hoopt dat het beste nog moet komen, verdoet de (beste) tijd van zijn leven.

Tip: dit boek is zeker niet voor wie zich in een existentiële midlifecrisis bevindt.

Synopsis

Een Italiaanse soldaat begint zijn militaire dienst in een garnizoen in een hoog fort dat uitkijkt op een woestijn, in de verwachting gauw elders carrière te zullen maken.

Mélanie S.
Leestip van Mélanie S.
So many books, so little time (Frank Zappa)

De woestijn van de Tartaren
Titel:
De woestijn van de Tartaren
Auteur:
Dino Buzzati
# pagina's:
224 p.
Uitgeverij:
Wereldbibliotheek
ISBN:
9789028450639
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Leger
Sfeer:
Tragisch

Gerelateerde leestips