Leestip van Geneviève Snoeck

DE ZEVEN - Rose Wilding

3 augustus 2023

Zeven vrouwen zitten rond het hoofd van een man in een hotelkamer. Ieder van hen heeft een goede reden om Jamie Spellman te hebben vermoord, maar iedereen beweert onschuldig te zijn.

Wie heeft het gedaan? Alle zeven vrouwen hebben ooit van hem gehouden, maar nu verachten ze hem. Iedereen heeft een motief.

-----------------------

De zeven is een verhaal over de moeilijkheid om gerechtigheid te vinden in een maatschappij die niet altijd luistert, dat schrijft Rose Wilding in het begin van haar boek. Al snel wordt duidelijk dat Jamie Spellman de zeven vrouwen onrecht heeft aangedaan, allemaal op een andere manier, maar er wordt niet naar hen geluisterd en ze moeten dat onrecht dan maar gewoon ondergaan.

Het verhaal wordt in verschillende perspectieven verteld, een pluspunt! Alle zeven vrouwen komen aan het woord. In het begin moest ik daar wel even aan wennen. Er zijn veel personages, dus ook heel wat vertelperspectieven. Maar zodra je in het verhaal zit, is het makkelijk om te volgen. Daarenboven is de schrijfstijl van Wilding ook heel vlot. Dit boek lees je makkelijk weg!

De vrouwen die aan het woord komen, hebben allemaal hun eigen ervaring met Jamie Spellman. Door het onrecht dat Jamie hen heeft aangedaan, leef je mee met ‘De Zeven’. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal en die verhaallijnen zijn allemaal boeiend en goed uitgewerkt. De veelzijdigheid van dit verhaal is absoluut een sterkte! Je valt als lezer van de ene verbazing in de andere.

De relazen van de vrouwen worden afgewisseld met de vraag: ‘Wie heeft het gedaan?’ Die vraag is vooral aanwezig in de hoofdstukken van rechercheur Nova. Als lezer weet je uiteraard dat één van de zeven het heeft gedaan. Ze hebben allemaal een duidelijk motief en het is heel moeilijk om te raden wie de dader is.

Ik vind dit boek zeker een aanrader: het leest heel vlot, het is spannend en je bent als lezer voortdurend geboeid op zoek naar de dader. Dit boek laat je ook nadenken over gerechtigheid en toont de kracht van vrouwen die van alles hebben moeten doorstaan. Dit verhaal gaat over “samen staan we sterk”, maar dat draaide hier alleen een tikkeltje verkeerd uit…

Leestip van Geneviève Snoeck

De zeven
Titel:
De zeven
Auteur:
Rose Wilding
# pagina's:
317 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
De Fontein
ISBN:
9789026163814
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Wraak, Vrouwen

Gerelateerde leestips