Karolien Selhorst
Leestip van Karolien Selhorst
A room without books is like a body without a soul.

Kruipt onder je huid

11 januari 2021

Covertekst

Françoise Cambier is hartspecialiste. Ze is haar hele leven al op de vlucht. Als kind verdwijnt ze in een wereld van kristallen koninkrijken vol neuriënde prinsessen. Op haar achttiende neemt ze haastig de benen, om te ontkomen aan de verstikkende aanwezigheid van haar vader. Na haar studies verliest ze zich in haar job om de eenzaamheid en de pijn te verzachten. Tot het leven van Françoise onverwacht een drastische wending neemt. Vluchten lijkt ditmaal niet meer aan de orde. Maar hoeft dat nog wel?

Nicole Claeys (°1973) is licentiate in de communicatiewetenschappen. Ze werkte lange tijd in zowel algemene ziekenhuizen als centra voor geestelijke gezondheidszorg. Ze is eveneens opgeleid als familiaal bemiddelaar en gezinscounselor. Deze ervaringen droegen bij als inspiratie voor haar debuut ‘Dochter van’.

Mijn persoonlijke impressie

‘Dochter van’ is een beklijvend boek dat gebeurtenissen uit het verleden van het hoofdpersonage naadloos verweeft met het heden, waardoor het nooit gaat vervelen.

De schrijfster heeft het verhaal geschreven in de ik-vorm, wat het extra meeslepend maakt. Door het eenvoudige taalgebruik is het een laagdrempelig boek dat lekker vlot wegleest zonder dat het oppervlakkig wordt. Het is daarom bij uitstek geschikt voor een breed leespubliek.

Ook de personages werden voldoende uitgediept, waardoor ik me als lezer goed kon identificeren met Françoise, met de gevoelige moeder en de narcistische vader.

Alleen op het einde van het boek bleef ik een beetje op mijn honger zitten. Je wordt als lezer grotendeels in het ongewisse gelaten over hoe het nu bijvoorbeeld verder gaat met het liefdesleven van Françoise. Toch doet dat geen afbreuk aan de vele uren leesplezier die ik beleefd heb. Kortom: het is een boek dat niet op je nachtkastje mag ontbreken.

Karolien Selhorst
Leestip van Karolien Selhorst
A room without books is like a body without a soul.

Dochter van : roman
Titel:
Dochter van : roman
Auteur:
Nicole Claeys
# pagina's:
284 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Beefcake Publishing
ISBN:
9789493111363
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eenzaamheid

Gerelateerde leestips