Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Kinderen zijn de toekomst of juist niet?

11 januari 2021

Ben je op zoek naar een atypisch superheldenverhaal dan hoef je niet verder te zoeken. Bijzondere personages en bizarre verhaallijnen maken deze reeks verfrissend anders. Origineler zal je niet gemakkelijk vinden.

Het verhaal begint wanneer er plots 43 kinderen worden geboren. De moeders, allemaal vrijgezel, hadden geen van allen zwangerschapsverschijnselen.

De wereldberoemde wetenschapper Reginald Hargreeves, die eigenlijk een vermomd buitenaards wezen blijkt te zijn, kan zeven van deze bijzondere kinderen opsporen en hij adopteert ze. Zijn verklaring hiervoor in de pers: “de wereld redden”. Elk kind blijkt over een speciale gave te beschikken en ze worden door Hargreeves getraind tot een team. The Umbrella Academy is geboren.

Tien jaar later zien we zijn wonderkinderen voor het eerst in actie: de Eiffeltoren komt tot leven en moet gestopt worden. De missie is een succes en als beloning krijgen de leden allemaal een ijsje!

Twintig jaar later is Hargreeves overleden en de Umbrella Academy verzamelt voor de begrafenis. Het team is al lang verleden tijd en de ex-leden kunnen elkaars bloed wel drinken! Toch worden ze verplicht om terug samen te werken wanneer een oude vijand opnieuw toeslaat.

Deze serie is ondertussen aan een 2de seizoen toe op Netflix. Het tekenwerk van Gabriel Bá is al reden genoeg om het verhaal ook eens te lezen.

Aan jou om te beslissen of je de comic of de TV-serie het leukst vind.

Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Apocalypse suite
Titel:
Apocalypse suite
Auteur:
Gerard Way
# pagina's:
[178] p. : ill.
Uitgeverij:
Dark Horse
ISBN:
9781593079789
Materiaal:
Strip
Sfeer:
Gek,
Mysterieus

Gerelateerde leestips