Sien Feys
Leestip van Sien Feys
You see things and you say: 'Why?' But I dream things that never were, and I say: 'Why not?'

Verslindende zusterliefde

18 januari 2021

‘Mijn zus is een zwart gat. Mijn zus is een tornado. Mijn zus is het breekpunt mijn zus is de gesloten deur mijn zus is een slag in de lucht.’
Vanaf de eerste zinnen werd ik meegezogen in dit donkere boek. We horen voornamelijk de stem van Juli, die haar toxische relatie met haar zus September beschrijft. Door niet nader verklaarde gebeurtenissen verhuizen ze naar een verlaten villa waar je als lezer de kriebels van krijgt. De vader is uit beeld en de moeder komt alleen ’s nachts naar beneden. Overdag doen de tienerzussen wat ze willen – en naar school gaan hoort daar niet bij. Hun verveling spat van de bladzijden, waardoor je gemakkelijker in hun hoofden kan kijken. Dankzij flashbacks kan je als lezer stukje bij beetje de puzzel leggen, al lijkt die zelfs op het einde niet helemaal te kloppen. Een aanrader voor iedereen die houdt van gitzwarte thrillers met een dubbele bodem.

Synopsis

De zeer hechte en duistere relatie van de zussen September en July, die tien maanden in leeftijd schelen, heeft griezelige gevolgen als de een wraak neemt voor de ander.

Sien Feys
Leestip van Sien Feys
You see things and you say: 'Why?' But I dream things that never were, and I say: 'Why not?'

Zussen : roman
Titel:
Zussen : roman
Auteur:
Daisy Johnson
# pagina's:
192 p.
Uitgeverij:
Koppernik
ISBN:
9789083048086
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zussen

Gerelateerde leestips