Ellen De Pauw
Leestip van Ellen De Pauw
Nooit genoeg tijd en boeken, altijd te weinig plaats in de boekenkast

Een mysterie zoals we van Agatha Christie gewoon zijn

10 februari 2020

In Een handvol rogge laat Agatha Christie Miss Marple en Inspecteur Neele opdraven om de moord op Mr. Fortescue op te lossen. Wanneer hij wordt vergiftigd op zijn kantoor en er in zijn jaszak rogge gevonden wordt, wrijft Inspecteur Neele zich in de haren. En hoe zit het met de familie Fortescue waar niets lijkt wat het is. Gelukkig is er Miss Marple om hem bij te staan.

Zoals we het van de Queen of Mystery gewoon zijn, zit ook dit verhaal vol verrassende wendingen. Wanneer je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit en wie de moordenaar is, wordt een nieuw element geïntroduceerd waardoor je weer terug bij af bent.

Voor fans van Agatha Christie is dit een toffe leeservaring. Het verhaal leest vlot en trouwe fans zullen de typische elementen die deel uitmaken van een goed Agatha Christie verhaal zeker herkennen. Bovendien vormt dit verhaal een ideale kennismaking voor lezers die niet met haar werken vertrouwd zijn. Door het beperkte aantal pagina's is dit trouwens ook ideale treinlectuur. Getest en goedgekeurd tijdens mijn laatste treinreis!

Ellen De Pauw
Leestip van Ellen De Pauw
Nooit genoeg tijd en boeken, altijd te weinig plaats in de boekenkast

Titel:
Een handvol rogge
Auteur:
Agatha Christie
# pagina's:
P. 197-399
Genre:
Romans,
Detectives
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Mysterieus

Gerelateerde leestips