Amber Vallance
Leestip van Amber Vallance

Hoezo lees je een boek over hommels?

10 februari 2020

Ik ontdekte dit boek toen een vriend van mij het vier op vijf sterren gaf op goodreads.com. "Hoezo leest die een boek over hommels?" was mijn eerste reactie. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

En inderdaad, zodra ik aan A Sting in the Tale begon, begreep ik waarom het zoveel sterren verdient. Het is vlot, grappig en informatief. Ik vond hommels sowieso al schattige beestjes, maar nu waardeer ik ze zo mogelijk nog meer.

De auteur, Dave Goulson, is bioloog en is zijn hele leven al geobsedeerd door de natuur. Hij heeft baanbrekend onderzoek gedaan naar de mysterieuze hommel en heeft er zijn levensmissie van gemaakt om bijzondere bijen te beschermen. In elk hoofdstuk bespreekt hij een bepaald vraagstuk (bv. "hoe weten hommels hun nest terug te vinden?") en het daaropvolgende onderzoek, inclusief alle valkuilen, tegenslagen, ongelukjes, grappige anekdotes en verrassingen die daarbij komen kijken.

Geen vier, maar vijf sterren krijgt het van mij. Mijn lief heeft zoveel over dit boek moeten aanhoren dat hij het nu zelf niet meer hoeft te lezen...

Synopsis

Verslag van een onderzoek naar de leefgewoontes van hommels en hun rol in de natuur, met een pleidooi voor hun behoud.

Amber Vallance
Leestip van Amber Vallance

Een verhaal met een angel
Titel:
Een verhaal met een angel
Auteur:
Dave Goulson
# pagina's:
315 p.
Uitgeverij:
Atlas Contact
ISBN:
9789045026404
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Hommels

Gerelateerde leestips