Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Terug in de tijd

28 juli 2022

De Nederlandse schrijver Gustaaf Peek greep met het zinnelijke, maar ook ontroerende Godin, held in 2015 net naast de Libris Literatuurprijs. In deze fragmentarische roman over de relatie tussen een schrijfster en een journalist, begint Peek bij het einde: de begrafenis van een van de hoofdpersonages. Geleidelijk aan, hoofdstuk per hoofdstuk, neemt hij ons terug in de tijd en gunt hij ons meer inzicht in het verdriet, de passie en de liefde van zijn personages.

Zo kort en terloops als Peek enkele levensbepalende gebeurtenissen aanstipt, zo gedetailleerd, expliciet en intiem beschrijft hij de vele bedscènes. Waar begint de liefde, waar eindigt ze? Of draait deze relatie dan toch enkel om de seks?

Peek biedt u slechts een deel van de puzzel, maar op het einde van het boek is er maar één optie: helemaal opnieuw beginnen.

Synopsis

Tessa en Marius, die elkaar leren kennen op de middelbare school, beiden een huwelijk aangaan met andere partners, blijven elkaar hun gehele verdere leven ontmoeten, heimelijk in anonieme hotelkamers of andere publieke ruimtes.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Godin, held
Titel:
Godin, held
Auteur:
Gustaaf Peek
# pagina's:
274 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Querido
ISBN:
9789021456829
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde

Gerelateerde leestips