Sam Van de Wiele
Leestip van Sam Van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

Run, Shizo, run!

23 juni 2020

In 1912 vonden de vijfde moderne Olympische Spelen plaats in Stockholm. Voor het eerst stuurde Japan twee atleten naar de wedstrijd. Eén van die twee, Shizo Kanakuri, stond aan de start van de marathon, maar haalde nooit de finish. De man bleek vermist. Ruim 50 jaar later vindt een Duitse journalist Shizo terug. Na een tijdje kan die hem overtuigen om zijn marathon toch nog uit te lopen. Het zijn waargebeurde feiten die de Italiaanse journalist Franco Faggiani inspireerden voor zijn tweede roman.

In Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween beschrijft Faggiani – slechts voor een deel gebaseerd op de feiten – het geheime leven van de loyale en plichtsgetrouwe Shizo in het weerbarstige noorden van Japan, het eiland Hokkaido. Daar leidt de man een leven in de natuur als onderhouder van een bos met ‘yamakazuri’ kersenbomen, ver weg van de realiteit, zowel maatschappelijk als emotioneel. Het boek eindigt vrij voorspelbaar, maar laat je achter met wroegingen over hoe bepaalde beslissingen in je leven invloed kunnen hebben op jezelf en je geliefden. Het is een verhaal dat blijft plakken.

Synopsis

Het wonderbaarlijke levensverhaal van de Japanse marathonloper Shizo Kanakuri die plots uit de race van de Olympische Spelen in 1912 verdween en ruim vijftig jaar later de race beëindigt

Sam Van de Wiele
Leestip van Sam Van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween
Titel:
Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween
Auteur:
Franco Faggiani
# pagina's:
226 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056726485
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Japan ; 20ste eeuw

Gerelateerde leestips