Emily Decloedt
Leestip van Emily Decloedt

Een verhaal dat blijft nazinderen

9 maart 2020

Ondanks Soumia en Luc in hetzelfde dorp wonen, kenden ze elkaar niet. Totdat er een tragische gebeurtenis plaatsvindt op de plaatselijk markt waardoor ze met elkaar verbonden worden. Terwijl Luc heel goed weet wie Soumia is, begrijpt Soumia a priori niet waarom zij en Luc verbonden zijn.

Het boek beschrijft vooral de gevolgen van deze tragische gebeurtenis waar boosheid, verdriet, eenzaamheid en schuldgevoel op een prachtige manier beschreven worden. Want zowel Soumia als Luc proberen het verleden te verwerken en zich te focussen op de toekomst. Een moeilijke opgave, want hoe pik je de draad terug op na dergelijke gebeurtenis?

Ik ben blij dat ik pas in het midden van het verhaal wist wat er precies gebeurd was, dit laat toe om de personages te leren kennen zonder deze te veroordelen. Ook begrijp je pas later in het boek waarom beide levens verbonden zijn. Ondanks dat de focus vooral op Soumia en Luc ligt, worden ook de gevolgen voor hun omgeving naar voor gebracht. Een sterk pluspunt. Zo heeft de impact op Soumia haar broer mij sterk geraakt.

Door het beperkt aantal personages en duidelijke omschrijving, is het boek gemakkelijk te lezen.

In het kort: Een verhaal waar verschillende sterke emoties naar voor komen en een verhaal dat blijft nazinderen. Want het is een verhaal dat echt gebeurd kan zijn.

Synopsis

Een jonge vrouw en een oude man wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert met de moed der wanhoop een nieuw leven te beginnen. Hij leeft in het verleden. Tot ze op een dag tegenover elkaar staan en ontdekken dat hun leven onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

Emily Decloedt
Leestip van Emily Decloedt

Het moois dat we delen
Titel:
Het moois dat we delen
Auteur:
Ish Ait Hamou
# pagina's:
270 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Angèle
ISBN:
9789022336953
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteit
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips