Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

heerlijk grappig medicijn in lockdowntijden

21 december 2020

Wat een balsem voor de ziel in deze grijze en toch wel deprimerende quarantainetijden! Ik genoot van dit prachtige boek in luistervorm. Het hoofdpersonage is een zeer intelligente academicus met Asperger. Hij heeft een hypergestructureerd leven, maar besluit dat het tijd is om een echtgenote aan het plaatje toe te voegen. Uiteraard dient dit gestructureerd en efficiënt aangepakt te worden, dus hij ontwerpt een ellenlange vragenlijst om de perfecte vrouw te vinden. Dan komt Rosie in zijn leven. Zij voldoet totaal niet aan de eisen op zijn lijst...

Het boek is grappig, omdat het hoofdpersonage, Don, gewone situaties onbedoeld grappig maakt. Het boek laat je inzien hoeveel dagdagelijkse situaties een mijnenveld zijn voor mensen met autismespectrumstoornis. Don en Rosie zijn ook supersympathieke personages die je meteen in je hart sluit. Daarenboven is het boek ook een beetje spannend, want Don helpt Rosie met een DNA-speurtocht naar haar biologische vader.

Ik heb sinds corona uitbrak bij geen enkel ander boek zo frequent moeten grinniken of lachen. Ook de voorlezer doet het prima, dus een aanrader!

Synopsis

Een extreem intelligente man met Asperger, die genetica onderwijst aan de universiteit, gaat op zoek naar de perfecte partner.

Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Het Rosie project
Titel:
Het Rosie project
Auteur:
Graeme Simsion
# pagina's:
8 cd's
Uitgeverij:
Rubinstein
ISBN:
9789462532090
Materiaal:
Luisterboek
Onderwerp:
Autismespectrumstoornissen
Sfeer:
Gek,
Troostend,
Vrolijk

Gerelateerde leestips