Dirk Bonte
Leestip van Dirk Bonte
Overal staan of liggen er boeken, in alle kasten en in sommige jassen.

Elk mens zijn rariteiten

29 juni 2024

Een controversieel boek, waar ook enkele kleurfoto's in staan afgedrukt. Het speelt zich af, eind jaren 60 in Amerika waar een moteleigenaar in elke kamer die hij verhuurt een luchtrooster plaats om zijn gasten te begluren vanop zijn zolder. Een dikpolig tapijt dempt zijn geluiden en nooit heeft iemand geweten van zijn handelingen. In 1980 krijgt de Amerikaanse journalist-schrijver een aantal brieven toegestuurd van deze persoon die gedetailleerd beschrijven wat hij zoal ziet in de hotelkamers die hij verhuurt. Regelmatig volgen er nog vele geschriften en uiteindelijk komt er een boek van dat pas in 2013 uitkomt. Talese belooft hem algehele geheimhouding.

Het verhaal gaat in hoofdzaak over wat mensen allemaal doen in zo een hotelkamer waar bij allerlei seksuele handelingen de boventoon zullen vormen. De man en zijn vrouw zijn ook niet verlegen om ook dezelfde handelingen uit te voeren terwijl ze hun gasten bespioneren. Enige heisa ontstaat wanneer er ook een vermoorde vrouw wordt gevonden. Zou hij de moord kunnen voorkomen hebben? Dat zal je zelf moeten lezen in dit verhaal. Uiteindelijk wordt het opgekocht om daarna volledig te worden gesloopt. De man was getrouwd en had ook twee kinderen.

Synopsis

Het voyeurs motel was bij het verschijnen in 2016 een hoogst controversieel boek. Het gaat hier om een waargebeurd verhaal van een voyeur die een motel kocht enkel en alleen om zijn gang te kunnen gaan. Grote controverse volgde omdat hij in 1980 al zijn verhaal vertelde aan de auteur van het boek en de auteur daar tot 2013 niets mee deed op vraag van de man.

Dirk Bonte
Leestip van Dirk Bonte
Overal staan of liggen er boeken, in alle kasten en in sommige jassen.

Het voyeursmotel
Titel:
Het voyeursmotel
Auteur:
Gay Talese
# pagina's:
208 p., [8] p. pl.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Lebowski
ISBN:
9789048835928
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Voyeurisme

Gerelateerde leestips