Elize Polfliet
Leestip van Elize Polfliet
I am not addicted to books, we are in a commited relationship

Through love all is possible

5 april 2021

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Het Huis van Aarde & Bloed, telt 939 pagina’s! Het boek is van mijn favoriete auteur, die de Troon van Glas-serie en de Hof van Doorns en Rozen-serie schreef. Dus ja, kom maar op met die 939 pagina’s.

De eerste hoofdstukken van Huis van Aarde en Bloed moet je even inkomen door de vele informatie die je in één keer krijgt. Maar daarna vond ik het geweldig. De setting, de hechte vriendschappen, de liefde en de personages.

Het begin en het einde van het boek vond ik het sterkst en wisten mij ook de meeste emoties te laten voelen. De worldbuilding zit goed in elkaar en Sarah J. Maas weet je af en toe goed door elkaar te schudden.

Synopsis

De jonge vrouw Bryce, half mens en half Fae, geniet samen met haar vrienden van het leven in Crescent City. Maar een gruwelijke moord maakt een einde aan haar zorgeloze leven. Ze kijgt, samen met een huurmoordenaar, de opdracht om de dader te ontmaskeren. Vanaf ca. 15 jaar.

Elize Polfliet
Leestip van Elize Polfliet
I am not addicted to books, we are in a commited relationship

Huis van aarde & bloed
Titel:
Huis van aarde & bloed
Auteur:
Sarah J. Maas
# pagina's:
939 p. : ill.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022589403
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Donker

Gerelateerde leestips